KATSOMASI RESEPTIT
Gluteeniton laskiaispikapulla
GL

Resepti: Maku 01/2017

Gluteeniton las­kiais­pi­ka­pul­la

Resepti: Maku 01/2017

Gluteeniton las­kiais­pi­ka­pul­la

Gluteeniton ja leivinjauheella kohotettu jättilaskiaispulla valmistuu pikapikaa. Käytä täytteeksi suomalaisia pakastevadelmia, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä. 

ARVIOI
4.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Leivo laskiaispikapulla näin:

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.

    Sekoita joukkoon kermaviili.

    Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri ja psyllium. Lisää jauhoseos taikinaan.

    Voitele kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (Ø 20 cm) ja kaada taikina vuokaan.

    Ripottele pinnalle raesokeria.

    Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä pulla leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.

    Anna pikapullan jäähtyä hetki vuoassa ja irrota se varovasti.

    Halkaise ja täytä täysin jäähtynyt pikapulla kermavaahdolla, vadelmahillolla ja vadelmilla.

    Siivilöi pikapullan pinnalle tomusokeria.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    268 kcal
  • hiilihydraattia
    35.2 g
  • rasvaa
    12 g
  • proteiinia
    4.2 g
  • kuitua
    2.5 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (6)

89% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin3
  • Helppo1
  • Hurmasin vieraat2
  • Opin uutta1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 28.02.2017

    Vierailija

    Maku hyvä! Halkaistessa kansiosa meni palasiksi, joten ulkonäkö ei niin houkutteleva. Kun tarvitsen gluteenitonta pullaa, käyttänen ohjetta uudelleen. Muffinivuoka käynee yksittäisten pullien tekoon.

    • 27.02.2017

      Nokelainen

      Leivoin tätä lauantaina vähän muokatulla ohjeella. Tein puolitoista kertaisen annoksen 24 cm vuokaan ja puolet vähärasvaista mantelijauhoa, puolet Provenan kaurajauhoja. Väliin sokeritonta vadelmahilloa ja vaniljavaahtoa. Oli ihan törkeän hyvää ja sai kehuja!

    • 23.02.2017

      Vierailija

      En paistanut 225 asteessa 25 min. Vaan 200 asteessa n. 20 min. Tuli todella hyvä ja maku oli aivan ihana!

      • Onnistuin
      • Hurmasin vieraat
      • Kaikki meni
      • 20.02.2017

        Jossuh

        Voiko samalla ohjeella tehdä pikkupullia?

      Lisää kommentteja (2)

      Kommentoi

      Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

      Lisää aiheesta: Laskiainen

      Lisää suosikiksi

      Tulosta