KATSOMASI RESEPTIT
Gluteeniton focaccia
GL
MA
MU

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Gluteeniton focaccia

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Gluteeniton focaccia

Ihana kirsikkatomaateilla viimeistelty focaccia onnistuu myös gluteenittomana. Helppokäyttöisen psylliumkuidun avulla leivästä tulee kuohkeaa ja mehevää.

ARVIOI
4.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 24 min

1 t 24 min
{
AKTIIVINEN
24 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Valmista gluteeniton focaccia näin:

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.

    Lisää suola, sokeri ja margariini. Kumoa taikina yleiskoneen taikinakulhoon tai tee taikina sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää jauhoja pienissä erissä samalla sekoittaen. (Taikina on tarttuvaa, joten sekoita mieluiten koneella.)

    Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi öljytyin käsin. Peitä vuoka liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

    Puolita tomaatit. Paina ne taikinan pinnalle. Ripottele päälle oreganoa ja sormisuolaa. Pirskottele lopuksi päälle oliiviöljyä.

    Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    148 kcal
  • hiilihydraattia
    21.2 g
  • rasvaa
    5.6 g
  • proteiinia
    2.3 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta