KATSOMASI RESEPTIT
Focaccia
MU
MA

Resepti: Maku 02/2003

Focaccia

Resepti: Maku 02/2003

Focaccia

ARVIOI
4.5

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 kpl

Pinnalle

Tee näin 3 t 5 min

3 t 5 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
2 t 45 min
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen vaivaten. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta kymmenisen minuuttia. Ripottele lopuksi taikinalle silputtu yrtti ja puristele silppu taikinaan. Nosta taikina takaisin kulhoon ja anna sen kohota peitettynä 1 1/2 tuntia.

    Kumoa taikina jälleen pöydälle ja alusta hetki. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä osat palloiksi. Nosta taikinapallot uunipellille, leivinpaperin päälle ja litistä pallot halkaisijaltaan noin 15 sentin kokoisiksi leiviksi. Peitä leivät liinoilla ja anna kohota 1/2 tuntia.

    Painele kohonneiden leipien pintaan kuoppia sormenpäilläsi. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen, peitä leivät uudelleen ja anna niiden kohota vielä 1/2 tuntia. Pirskota leipien pintaan oliiviöljyä sekä jotakin yrttiä. Painele kuoppiin kokonaisia tai silputtuja oliiveja. Paista leipiä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Focacciat ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    245 kcal
  • hiilihydraattia
    30.4 g
  • rasvaa
    10.7 g
  • proteiinia
    6.6 g
  • kuitua
    3.1 g
  • suolaa
    1.3 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

100% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 07.03.2015

    Vierailija

    Y

    • Kaikki meni
    • 23.07.2010

      Vierailija Leena Salmela

      Sain tätä aivan ihanaa focacciaa juuri tänään (23.7.2010) vierailullamme Salossa ja söin sitä aivan "hulluna"!!!Oli todella hyvää, emäntä kyllä sanoi laittaneensa hiivaa vahingossa tuplasti.....oli silti aivan ihanaa...ehkä parempaakin...jotenkin "mehevämpää," kylläkin rapeaa!!

      Kommentoi

      Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

      Lisää suosikiksi

      Tulosta