KATSOMASI RESEPTIT
Filo-parsanyytit

Resepti: Maku 2014

Filo-parsanyytit

Resepti: Maku 2014

Filo-parsanyytit

Kääräise kevään ihanat parsat vuohenjuuston kanssa filotaikinaan. Filo-parsanyytit ovat parhaimillaan rapeina ja vastapaistettuina.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
45 min
  • Huuhdo parsat, poista kuiva tyvi ja kuori vartta kevyesti kuorimaveitsellä.

    Pane parsat kulhoon ja sekoita niihin oliiviöljy, suola ja sitruunankuoriraaste. Jätä parsat marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.

    Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi.

    Levitä filoarkit auki. Huolehdi nyyttien valmistamisen ajan, että taikina ei kuivu. Suojaa taikinaa rullaamalla se takaisin pakkaukseen, peittämällä kelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä.

    Nosta yksi arkki työlaudalle. Voitele se kauttaaltaan kevyesti voisulalla. Ripottele arkille timjaminlehtiä. Nosta päälle toinen arkki, voitele ja mausta se. Nosta vielä päälle kolmas arkki ja voitele se.

    Leikkaa arkkikerros puoliksi pituussuuntaan ja puoliksi leveyssuuntaan, saat neljä pientä suorakaiteen mallista osaa.

    Aseta jokaiselle palalle kaksi marinoitua parsan vartta, vuohenjuustoa murusteltuna ja timjaminlehtiä riivittynä. Taita pohja kiinni ja rullaa taikina parsan varren ympärille. Nosta valmiit nyytit leivinpaperin päälle pellille.

    Voitele filo-parsanyytit voilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

    Paista filo-parsanyyttejä 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes taikina on hieman ruskistunut.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    276 kcal
  • hiilihydraattia
    8 g
  • rasvaa
    24.7 g
  • proteiinia
    5.9 g
  • kuitua
    2.2 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Parsa

    Lisää suosikiksi

    Tulosta