KATSOMASI RESEPTIT
Feta-tsatsikikakku

Resepti: Maku 02/2011

Feta-tsatsikikakku

Resepti: Maku 02/2011

Feta-tsatsikikakku

Tämä ihanan raikas voileipäkakku tarjotaan hauskasti uudella tavalla kyljelleen käännettynä! Välimerellisessä feta-tsatsikikakussa maistuvat valkosipuli, minttu ja fetajuusto ja majoneesin sijaan kakku täytetään turkkilaisella jogurtilla. Olisiko tässä juhliesi kasvisvoileipäkakku?

ARVIOI
3.6

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 13 t

13 t
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
12 t
  • Leikkaa leivistä reunat pois.

    Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

    Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Puristele nestettä pois raasteesta.

    Murenna tai raasta juusto.

    Sekoita jogurtin joukkoon kurkku ja juusto. Mausta valkosipulilla, hunajalla ja mustapippurilla.

    Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita seos täytteeseen ohuena nauhana.

    Kääntele ruohosipuli ja minttu täytteeseen.

    Sekoita tapenade ja jogurtti.

    Kokoa kakku. Sipaise ohut kerros tapenade-jogurttitahnaa leivälle. Levitä 1/4 täytettä päälle, pane päälle toinen leipä ja jatka loppuun. Kääri kakku tiukkaan kelmupakettiin, ja nosta jääkaappiin painon alle tekeytymään seuraavaan päivään.

    Leikkaa kakku pituussuunnassa kahtia ja kaada lappeelleen. Sipaise kakun sivuille jogurttia ja painele pintaan ruohosipulisilppua.

    Leikkaa kuorimaveitsellä kurkusta ohuita viipaleita ja pyörittele ruusukkeiksi kakun päälle. Viimeistele feta-tsatsikikakku mintulla.

    Yhdestä feta-tsatsikikakusta saat kaksi kakkua. Toisen puoliskon voit jättää jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Näin tarjottavat pysyvät raikkaina noutopöydässä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    100 kcal
  • hiilihydraattia
    8.3 g
  • rasvaa
    4.9 g
  • proteiinia
    5 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

60% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Hurmasin vieraat1
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 17.02.2016

    Vierailija

    Tarjosimme ristiäisissä toisena kasvis-voileipäkakkuna. Keräsi paljon kiistosta ja kaikki meni. Mukautimme ohjetta tosin hieman emmekä kellistäneet kakkua vaan teimme sen enemmän perinteiseen muotoon Rostenin voileipäkakkuleivillä. Tällöin täytteeseen ritti hyvin yksi liivatelehti. Kahteen väliin laitoimme tuota feta-jogurttitäytettä ja kahteen oliivitäytettä, johon laitoimme kokonaisen pikkupurkin tapenadea, purkillisen silputtuja kalamataoliiveja sekä sopivasti (ehkä 3dl?) turkkilaista jugurttia. Hyvä kakku tuli, suosittelen!

    • Onnistuin
    • Hurmasin vieraat
    • Kaikki meni
    • 16.12.2015

      Vierailija

      Ihmettelin liivatteen määrää (miksi edes tarvii ollenkaan voileipäkakkuun). Tein kuitenkin ohjeen mukaan ja täytteestä tuli kunnon liisteriä. Kurkuista kannattaa myös tzatsikia tehdessä poistaa siemenkota niin kurkusta ei irtoa niin paljoa nestettä.

      Kommentoi

      Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

      Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat

      Lisää suosikiksi

      Tulosta