KATSOMASI RESEPTIT
Feta-pinaattisämpylät

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Feta-pi­naat­ti­säm­py­lät

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2017

Feta-pi­naat­ti­säm­py­lät

Fetatäytteiset pinaattisämpylät ovat saaneet innoituksensa perinteisistä rahkapullista.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
50 min
PASSIIVINEN
55 min
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää täysjyväjauhot ja sekoita velliksi. Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi, kunnes taikina kuplii.

    Nosta kulho pois vedestä ja lisää taikinaan sulatettu pinaatti. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa, ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina 10 palaan ja muotoile palat sämpylöiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille ja peittele liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

    Sämpylöiden kohotessa valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, murusteltu fetajuusto, hienonnettu kevätsipuli ja pinjansiemenet.

    Paina kohonneisiin sämpylöihin syvennykset esim. lasin pohjalla. Paina tiukasti pohjaan asti.

    Jaa täyte koloihin ja nosta pelti 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, tai kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin.

    Uunista oton jälkeen voitele sämpylöiden reunat vedellä ja peitä liinalla jäähtymisen ajaksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    254 kcal
  • hiilihydraattia
    37.3 g
  • rasvaa
    9.2 g
  • proteiinia
    5.1 g
  • kuitua
    1.7 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta