KATSOMASI RESEPTIT

Tee näin 4 t 15 min

4 t 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
4 t
  • Valmista ensin pohja. Murskaa keksit täytteineen hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

    Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

    Sulata Fazerina-palat vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, laita sivuun jäähtymään hieman.

    Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

    Vaahdota kerma kuohkeaksi, lisää siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.

    Kääntele hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon.

    Lämmitä maito kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

    Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

    Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli. Koristele ennen tarjoamista Fazerina-paloilla ja suklaarouheella.

    Edit: Kommenteissa joillakin on ollut ongelmia Fazerina Bitesien sulattamisen kanssa. Ne sulavat tasaiseksi, kun käyttää mikrossa matalaa tehoa ja sekoittelee välillä. Bitesien sijasta voi käyttää aivan yhtä hyvin myös Fazerina-suklaata!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    322 kcal
  • hiilihydraattia
    9.7 g
  • rasvaa
    30 g
  • proteiinia
    3.3 g
  • kuitua
    0.2 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (8)

83% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin3
  • Helppo2
  • Hurmasin vieraat1
  • Ei maistunut1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • eilen klo 16.22

    Rosamunda

    Eikö pohjassa voisi käyttää myös fazerina-keksejä? :--)

    P.S. Ei saa tälläsiä reseptejä kehitellä, kun kesäkunto haluais kuoriutua ulos talviuniltaan. :--D

    • Fazerina-palat sulatin mikrossa, mutta siitä tuli taikinamainen klöntti.
      Lisäsin kuohukermaa lorauksen kuumaan suklaaseen, ja siten sain hyvän, sileän rakenteen sekoitella tuorejuustomassaan.

      • Sulatin suklaapalat kuumennetun kerman (0,5dl) kanssa, kun huomasin saman ettei suklaa meinannut sulaa mikrossa. Vatkasin lopun kerman yhdessä ranskankerman (Valio) kanssa. Muuten hyvä resepti ja herkullinen kakku!

        • Kiitti, tuokin on hyvä vinkki, jos ei meinaa sulaa. Riittää kuitenkin, että suklaa sulaa sen verran että sen voi sekoittaa muihin aineksiin. Tai vaihtoehtoisesti voi käyttää Fazerina-suklaalevyä tai -patukoita! :)

      • Fazerina hulluna olihan tätä heti kokeiltava ja tästä tulikin todella hyvää! Varmasti tulee tehtyä joskus toistekin. Minulla kuitenkin tästä juustokakusta tuli aika matala joten mietin minkä kokoista vuokaa mahdoit itse käyttää? Ensi kerralla pitäisi varmaan ainakin tuplata ainekset omaan irtopohjaani joka on halkaisijaltaan n. 24cm. Mutta ei se kuitenkaan makuun vaikuttanut ja sehän tässä on tärkeintä että kakku maistui kahvivieraille ;)

      Lisää kommentteja (4)

      Kommentoi

      Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

      Lisää suosikiksi

      Tulosta