KATSOMASI RESEPTIT
Espresso-banaanikakku

Resepti: Fanni & Kaneli

Espresso-banaanikakku

Resepti: Fanni & Kaneli

Espresso-banaanikakku

Pehmeistä banaaneista syntyy mehevä kakku, amerikkalainen banana bread. Sekoita osaan taikinaan espressoa ja suklaata, ja tee herkulliset kierteet kakkuun!

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

8 annosta

Tee näin 1 t 15 min

1 t 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Kuori ja muussaa ylikypsät banaanit haarukalla. Sulata voi ja lisää se banaanisoseen joukkoon. Vatkaa mukaan sokeri ja kananmunat. Sekoita joukkoon maito.

    Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

    Sulata suklaa vesihauteessa. Valmista espresso ja anna jäähtyä.

    Kaada puolet taikinasta eri kulhoon. Sekoita puolikkaan taikinan joukkoon sulatettu suklaa ja espresso.

    Kaada vaaleaa taikinaa muutaman sentin kerros voideltuun leipävuokaan. Lusikoi muutama keko suklaista taikinaa ja kaada sen päälle taas vaaleaa taikinaa. Lusikoi loppu suklaataikina vuokaan ja peitä vaalealla taikinalla. Tee pyörteitä taikinaan veitsellä.

    Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla - kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.

    Anna kakun jäähtyä vuoassa vartti. Ota kakku pois vuoasta ja tarjoile. Kakku säilyy huoneenlämmössä hyvin peitettynä muutaman päivän.

VINKKI

Voit käyttää espresson tilalta myös pikakahvijauhetta!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    251 kcal
  • hiilihydraattia
    41 g
  • rasvaa
    8 g
  • proteiinia
    3.2 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta