KATSOMASI RESEPTIT
Ellen Svinhufvudin kakku – rapea ja makea klassikko
GL

Resepti: Maku 02/2009

Ellen Svinhufvudin kakku – rapea ja makea klassikko

Resepti: Maku 02/2009

Ellen Svinhufvudin kakku – rapea ja makea klassikko

Presidentin puolison mukaan nimensä saanut Ellen Svinhufvudin kakku hurmaa rapeuden, makeuden ja täyteläisyyden yhdistelmällä! Rapsakat ja kuohkeat marenkipohjat, maukkaat mantelilastut ja suussasulava mokkakreemi kietoutuvat tässä kakussa yhteen muodostaen ihanan kokonaisuuden. Kokeile sinäkin!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 annosta

Mokkatäyte ja kuorrutus

Pinnalle

Tee näin 3 t 5 min

3 t 5 min
{
AKTIIVINEN
1 t 20 min
PASSIIVINEN
1 t 45 min
  • Kuumenna uuni 125-asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

    Sekoita mantelijauhe varovasti vaahdon joukkoon. Levitä vaahto 4 levyksi (à 15 x 22 cm) kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.

    Nosta pellit uunin ala- ja yläosiin. Paista noin 1 1/2 tuntia. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa kypsennyksen aikana.

    Irrota levyt varovasti lämpiminä ja nosta ritilöille jäähtymään.

    Sekoita sokeri kuumaan kahviin ja jäähdytä kylmäksi. Lisää kerma. Vatkaa seos ohuena nauhana huoneenlämpöiseen voihin, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhettu manteli loppuvaiheessa.

    Kokoa kakku. Nosta pohja tarjoiluvadille ja levitä sille nuolijalla mokkatäytettä. Tee loput kerrokset ja levitä täytettä myös päällimmäiselle levylle ja kakun reunoille.

    Paahda mantelilastut kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi ja anna niiden jäähtyä täysin. Ripottele mantelilastuja kakun päälle ja painele niitä myös kakun reunoille. Siivilöi päälle tomusokeria.

    Säilytä Ellen Svinhufvudin kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    402 kcal
  • hiilihydraattia
    23.1 g
  • rasvaa
    31.2 g
  • proteiinia
    7.5 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (6)

80% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin27
  • Helppo7
  • Hurmasin vieraat18
  • Opin uutta9
  • Ei maistunut9
  • Kaikki meni8
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
Lisää kommentteja (2)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Leivonta

Lisää suosikiksi

Tulosta