KATSOMASI RESEPTIT
Ekströmin lohikeitto
GL
MU

Resepti: Maku 05/2016

Ekströmin lohikeitto

Resepti: Maku 05/2016

Ekströmin lohikeitto

Hangon satamassa Ekströmin saaristolaiskahvilassa nautitaan maukasta lohikeittoa. Tässä Magnus Ekströmin kuuluisa resepti. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 50 min

50 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Valmista Ekströmin lohikeitto näin:

    Pese ja kuori perunat, porkkanat ja sipuli.

    Leikkaa perunat, porkkanat ja lohi kuutioiksi. Hienonna sipuli.

    Mittaa vesi kattilaan. Keitä porkkanoita noin 10 minuuttia.

    Lisää perunat, pippurit ja sipuli, keitä vielä toiset 10 minuuttia.

    Lisää kattilaan lohi, tilli, ruohosipuli, kerma, voinokare ja suola.

    Hauduta keittoa 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Älä anna enää kiehua, jotta kerma ei juoksetu, vaan vain kuumenee.

    Koristele lohisoppa hienonnetulla tillillä tai korianterinlehdillä.

    *Halutessasi voit lisätä joukkoon ranskankermaa tai tarjoilla sen pöydässä erillisestä kulhosta.

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    88 kcal
  • hiilihydraattia
    3.5 g
  • rasvaa
    6.8 g
  • proteiinia
    3.1 g
  • kuitua
    0.4 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (4)

100% Tekisi uudestaan
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni1
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 09.11.2016

    Mirjuli

    Laitoin keittoon alun alkaen vähän enemmän nestettä, mutta se saattoi olla turhaa. Näytti vain siltä, että ainekset eivät muuten peity keitettäessä. Perunan pienin aika pieniksi kuutioiksi., enkä huomanut, että pakastaminen olisi rakennetta muuttanut. Pakastuksen, sulatuksen ja kuumennuksen jälkeen keitto oli oikein hyvää ja maistui mummon 4-vuotiaallekin. Teen varmasti toistekin. Kiitos ohjeesta!

  • 31.10.2016

    Mirjuli

    Voiko tätä keittoa pakastaa?

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää suosikiksi

Tulosta