Dresdeniläinen stollen (Dresdener Stollen)

Resepti: Maku 06/2009

Dres­de­ni­läi­nen stol­len (Dres­de­ner Stol­len)

Resepti: Maku 06/2009

Dres­de­ni­läi­nen stol­len (Dres­de­ner Stol­len)

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

1 vrk 40 min
{
AKTIIVINEN
40 min
PASSIIVINEN
1 vrk
  • Mittaa kulhoon korintit, rusinat, mantelit, sitrusten kuoret ja rommi. Peitä astia ja anna maustua seuraavaan päivään. Siivilöi jauhot suureen kulhoon ja paina jauhojen keskelle nyrkilläsi kuoppa. Murustele jauhokuoppaan hiiva ja 3 ruokalusikallista kädenlämpöistä maitoa. Sirottele päälle 1 dl tomusokeria. Peitä astia leivinliinalla ja anna seistä noin tunti. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina, 1 dl tomusokeria ja loput maidosta kädenlämpöisenä sekä mausteet. Alusta käsin tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi. Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä paikassa. Lisää rommissa maustuneet ainekset taikinaan ja vaivaa vielä kerran. Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille kaksi pitkulaista stollenpullaa. Anna kohota peitettynä vielä 20 minuutta. Paista stolleneita noin 50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Voitele vielä lämpimät stollenit sulatetulla voilla ja siivilöi päälle runsaasti tomusokeria. •Tee Stollenit hyvissä ajoin ennen joulua. Ne säilyvät hyvin viikon tai kaksikin.

VINKKI

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    260 kcal
  • hiilihydraattia
    28.1 g
  • rasvaa
    13.9 g
  • proteiinia
    4.3 g
  • kuitua
    2.4 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta