KATSOMASI RESEPTIT
Chili-suklaakakku
GL

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Chili-suklaakakku

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Chili-suklaakakku

Chili-suklaakakun todellinen koukku on lempeä tulisuus ja kuohkeaksi vatkattu maitosuklaavaahto. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 10 min

1 t 10 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
40 min
  • Sulata paloiteltu suklaa ja voi pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä hetki. Sekoita siihen öljy, sokeri ja munat. Yhdistä kulhossa kuivat aineet ja kääntele ne lastalla taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

    Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Tasoita pinta.

    Paista 150-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku on pinnalta kypsä mutta sisältä vielä tahmea. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

    Rouhi maitosuklaa hienoksi ja siirrä se teräskulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se suklaarouheen päälle.

    Sekoita, kunnes suklaa on liuennut kermaan. Kun seos on hieman jäähtynyt, nosta se jääkaappiin 10–15 minuutiksi.

    Vatkaa suklaa-kermaseosta pari minuuttia, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Varo vatkaamasta liian kovaksi.

    Levitä suklaavaahto aaltoilevasti kakun päälle. Ripottele päälle chilihiutaleita. Käytä varoen, sillä chili on tulista. Viimeistele kakku halutessasi kulta- tai hopeapuuterilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    413 kcal
  • hiilihydraattia
    36.3 g
  • rasvaa
    27.6 g
  • proteiinia
    5.2 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Gluteeniton leivonta

    Lisää suosikiksi

    Tulosta