Chili-hodarisämpylät
MU
MA

Resepti: Maku 01/2007

Chili-hodarisämpylät

Resepti: Maku 01/2007

Chili-hodarisämpylät

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 35 min

1 t 35 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Sekoita lämpimän veden (+42 ºC) joukkoon sokeri ja chilirouhe. Ota 1 dl vehnäjauhoista ja sekoita niihin kuivahiiva. Sekoita jauhoseos nesteeseen. Jätä kulho lämpimään paikkaan noin 10 minuutiksi, jotta taikina alkaa kuplia. Lisää suola, öljy, hiutaleet ja loput jauhoista. Alusta tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 45 minuuttia.

    Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se kahdeksaan tasakokoiseen palaan. Leivo paloista kapeita noin 15 cm pitkiä sämpylöitä. Nosta hodarisämpylät leivinpaperoidulle uunipellille ja kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    •Uunilämpimät chili-hodarisämpylät voit pakata tiiviiseen muovirasiaan, jossa ne säilyvät kostean lämpimiä täyttöön asti. Toki voit valmistaa ja pakastaa sämpylät myös etukäteen, ja lämmittää myöhemmin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
0
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    199 kcal
  • hiilihydraattia
    34.9 g
  • rasvaa
    4.1 g
  • proteiinia
    5.1 g
  • kuitua
    2.2 g
  • suolaa
    1.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Lisää suosikiksi

    Tulosta