KATSOMASI RESEPTIT
Charlotte russe – kahvipöydän kruunu

Resepti: Maku 02/2004

Charlotte russe – kahvipöydän kruunu

Resepti: Maku 02/2004

Charlotte russe – kahvipöydän kruunu

Kääretortusta ja kermahyytelöstä valmistettu charlotta on saapunut meille venäläisestä keittiöstä. Charlotte russe on ranskalaisen mestarikokin Antonin Carêmen taidonnäyte. Carême työskenteli 1700- ja 1800-lukujen taitteessa tsaari Aleksanteri I:n kokkina ja kehitti tämän kahvipöydän kruunun.

ARVIOI
3.5

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 3 t 45 min

3 t 45 min
{
AKTIIVINEN
45 min
PASSIIVINEN
3 t
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.

    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista torttupohjaa 225 asteessa 6–8 minuuttia. Peitä kypsä pohja kostealla leivinliinalla.

    Vatkaa täytteeseen tuleva kerma vaahdoksi ja lisää muut aineet. Käännä torttulevy uunipellin avulla ympäri ja irrota leivinpaperi. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle ja kääri levy rullalle.

    Vuoraa kahden litran vetoinen kulho kelmulla. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa kulho viipaleilla.

    Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi.

    Vaahdota kerma. Avatessasi säilykeaprikoosit, laita sivuun 3/4 dl niiden lientä. Sekoita toisessa kulhossa pilkotut aprikoosit, rahka, sokerit ja sitruunankuori. Kääntele joukkoon kermavaahto. Tarkista maku maistamalla ja lisää halutessasi sokeria.

    Kiehauta 3/4 dl säilykeaprikoosien lientä. Puserra liivatteista vesi pois ja liuota ne aprikoosiliemeen. Lisää liivateliemi ohuena nauhana rahkatäytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

    Kaada hyytelö torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

    Kumoa charlotte russe tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele halutessasi vaikkapa aprikooseilla ja kermavaahtoruusukkeilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    224 kcal
  • hiilihydraattia
    24.1 g
  • rasvaa
    11.3 g
  • proteiinia
    5.9 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Šarlotka


Laatinut:

Kuva:

Juha Juntto

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta