KATSOMASI RESEPTIT
Charlotte russe Da Capo -täytteellä

Resepti: Tyrniä ja tyrskyjä

Charlotte russe Da Capo -täytteellä

Resepti: Tyrniä ja tyrskyjä

Charlotte russe Da Capo -täytteellä

Joulupöydän kaunis katseenvangitsija ja näyttävä mokkainen herkku on gluteeniton suussa sulava Charlotte russe, jonka sisuksesta löytyy Da Capo Cappuccino -täyte.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

10 annosta

Da Capo -täyte

Mascarpone -täyte

Muut ainesosat

  • Kermaavaahtoa ja suklaakarkkeja koristeluun.

Tee näin 1 t 2 min

1 t 2 min
    1. Valmistetaan kääretorttu. Vatkataan kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisätään sihdaten kuivat aineet ja levitetään taikina pellille. Paistetaan 200 asteessa kypsäksi. 
    2. Sulatetaan konvehdit kermatilkkaan (0,5dl) pienessä kattilassa koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä.
    3. Valmistetaan Da Capo -täyte. Vatkataan kerma (4dl) vaahdoksi ja lisätään siihen mascarpone sekä sulatetut konvehdit. Lisätään tarvittaessa sopivasti sokeria. Täytetään osalla täytteestä kääretorttu ja laitetaan se jääkaappiin kylmään. Laitetaan myös loppu täyte jääkaappiin ja annetaan kääretortun rauhassa jähmettyä kaapissa.
    4. Otetaan täyte jääkaapista. Kuumennetaan Baileys kiehuvaksi ja lisätään viitisen minuuttia kylmässä vedessä olleet liivatelehdet, jäähdytetään. Lisätään seos loppuun mascarponeseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
    5. Valmistetaan valkoinen täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä mascarpone sekä sokeri. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi ja lisätään ohuena nauhana jäähtyneet kuumennettuun Baileysiin sekoitetut liivatelehdet mascarponeseokseen. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria.
    6. Leikataan kääretorttu paloiksi, vuorataan pyöreäpohjainen vuoka reilusti kelmulla ja levitetään kääretortun siivut tiiviisti pohjalle ja reunoille saakka. Kaadetaan molempia täytteitä vuorotellen kakun sisään ja sekoitetaan kevyesti. Levitetään päälle kelmu ja annetaan kakun hyytyä rauhassa jääkaapissa pari tuntia.
    7. Siirretään kelmu vuoan päältä sivuun ja kaadetaan kakku varovasti tarjoilualustalle, poistetaan kelmu. Koristellaan kakku kermavaahdolla ja suklaakarkeilla.

     

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    368 kcal
  • hiilihydraattia
    87 g
  • rasvaa
    0 g
  • proteiinia
    3.5 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    1 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta