KATSOMASI RESEPTIT
Britakakku

Resepti: Maku 04/2010

Britakakku

Resepti: Maku 04/2010

Britakakku

Britakakun viehätys perustuu makeaan marenkiin ja raikkaisiin marjoihin. Katso selkeät ohjeet suosikkikakkuun tästä!

ARVIOI
3.7

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 annosta

Pohja

Pinnalle

Täyte

Koristeeksi

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

    Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

    Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

    Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle.

    Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

    Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.

    Koristele britakakku sitruunamelissan lehdillä.

    • Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.

    • Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.

    • Jos käytät pakastevadelmia, valitse suomalaisia ja käytä ne kohmeisina. Sulaneet pakastevadelmat värjäävät täytteen ja murskaantuvat.

    • Muuntele täytettä makusi mukaan. Kermavaahdon lisänä voit käyttää tuorejuustoa tai rahkaa, vadelmat voit korvata muilla marjoilla tai hedelmillä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.7
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    296 kcal
  • hiilihydraattia
    28.3 g
  • rasvaa
    18.7 g
  • proteiinia
    3.5 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (10)

94% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin8
  • Helppo6
  • Hurmasin vieraat4
  • Opin uutta3
  • Ei maistunut2
  • Kaikki meni5
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 24.03.2015

    Anna Lehikoinen

    Ammatti kondiittorina Britanniassa opetin tämän reseptin eläkeläiskerhon naisille ja he rakastivat lopputulosta! Helppo ohje ja lopputulos kuulemma täydellinen. Välissä käytin lemon curdia, vaniljakermavaahtoa ja vadelmia. Ja pohjan päälle ripottelin mantelilastuja ennen kypsentämistä.

  • 27.02.2015

    Vierailija

    Oli kyllä hyvä! teen toistenkin :)
    tein kanssa marengin tuplana,niinkuin joku vinkkasi!

    • Onnistuin
    • Kaikki meni
    • Hurmasin vieraat
  • 22.02.2015

    katrim

    Marengin teen ensi kerralla tuplana, nyt jotenkin hukkui pohjan päälle. Muuten helppo ja toimiva ohje.

  • 15.11.2014

    Antski

    Paras Brita-ohje, varmat kehut joka kerta! Kermaan en laita sokeria ihan niin paljon kuin ohjeessa, mutta tämä lienee makuasia. Kiitos hyvästä ohjeesta!

Lisää kommentteja (6)

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää suosikiksi

Tulosta