Britakakku

Resepti: Maku 04/2010

Bri­ta­kak­ku

Resepti: Maku 04/2010

Bri­ta­kak­ku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Britakakun viehätys perustuu makeaan marenkiin ja raikkaisiin marjoihin. Katso selkeät ohjeet suosikkikakkuun tästä! Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele britakakku sitruunamelissan lehdillä. •Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea. •Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi. •Jos käytät pakastevadelmia, valitse suomalaisia ja käytä ne kohmeisina. Sulaneet pakastevadelmat värjäävät täytteen ja murskaantuvat. •Muuntele täytettä makusi mukaan. Kermavaahdon lisänä voit käyttää tuorejuustoa tai rahkaa, vadelmat voit korvata muilla marjoilla tai hedelmillä.

VINKKI

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    296 kcal
  • hiilihydraattia
    28.3 g
  • rasvaa
    18.7 g
  • proteiinia
    3.5 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (5)

  • 19.02.2012

    Vierailija

    tosi hyväää eikä liian vaikea:)

  • 16.03.2012

    Torttu

    Täähän on tosi hyvä ohrje jokkaa sisältää hyvvii aineiit

  • 07.10.2012

    Ritu

    tosi hyvä ohje vähän kyllä epäilytti kun taikina oli vähän löysää aluks mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen:-)

  • 09.05.2013

    Vierailija

    Aivan liian pieni taikina tuli noilla ohjeilla. Tein puolet isomman, niin sain uunipellin täyteen. Lisäksi puuttui mantelilastut ohjeesta. Ne ovat aivan ihania kun ripottelee marengin päälle ja sitten uuniin -> rapeaa ja herkullista! Ihan lempparikakku!

  • 10.05.2013

    Emilia/Maku

    Kiitos kommentistasi. Pohjasta tulee tosiaan tällä ohjeella ohut, taikina riittää tavallisimman kokoiselle uunipellille (n. 30 x 35 cm). Tässä toinen britakakun resepti, jossa vähän reilummat ainesuhteet: http://www.maku.fi/resepti/mansikkainen-britakakku#axzz2SsP99kWI

Kommentoi

Esikatselu

Lisää suosikiksi

Tulosta