KATSOMASI RESEPTIT
Britakakku

Resepti: Maku 04/2010

Britakakku

Resepti: Maku 04/2010

Britakakku

Britakakun viehätys perustuu makeaan marenkiin ja raikkaisiin marjoihin. Katso vaihekuvista, kuinka britakakku valmistuu!

ARVIOI
4.2

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

12 annosta

Pohja

Pinnalle

Täyte

Koristeeksi

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Leivo britakakku näin:

    Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

    Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

    Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

    Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)

    Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

    Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.

    Koristele britakakku sitruunamelissan lehdillä.

    • Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.

    • Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.

    • Jos käytät pakastevadelmia, valitse suomalaisia ja käytä ne kohmeisina. Sulaneet pakastevadelmat värjäävät täytteen ja murskaantuvat.

    • Muuntele täytettä makusi mukaan. Kermavaahdon lisänä voit käyttää tuorejuustoa tai rahkaa, vadelmat voit korvata muilla marjoilla tai hedelmillä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    286 kcal
  • hiilihydraattia
    27.3 g
  • rasvaa
    18.1 g
  • proteiinia
    3.3 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

Levitä pohjataikina pellille, voidellun leivinpaperin päälle.

Levitä pohjataikinan päälle marenki puhtaalla nuolijalla.

Täytä valmis kakku juuri ennen tarjoilua. Puolita kakkulevy ja nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Täytä kakku ja nosta toinen puoli kakkulevystä täytteen päälle.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Leivonta


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (32)

88% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin101
  • Helppo64
  • Hurmasin vieraat76
  • Opin uutta35
  • Ei maistunut21
  • Kaikki meni60
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 22.11.2016

    Vierailija

    Synttäreitäni varten halusin leipoa työpaikalle britakakun. Kokeilin etukäteen, tein laktoosittoman ja gluteenittoman käyttäen ohjeen mittoja, ja kaunis tuli! Korvasin vadelmat mustikoilla, vuorasin kakun kermavaahdolla. Ensin kakku vaikutti äklönmakealta, mutta päivän ku sai seistä jääkaapissa niin makeus tasottui!

    • Onnistuin
    • Opin uutta
    • Helppo
    • 12.11.2016

      Vierailija

      Olen tehnyt ennenkin . Tälläkertaa gluteenittomana.. ja hyvin onnistui.

      • Onnistuin
      • 17.08.2016

        Vierailija

        Aivan loistava kakku. Kolmeen pekkaan söimme kaiken. Sisälle laitoimme mansikoita ja mustikoita.

        • 14.08.2016

          Vierailija

          Yksinkertainen ja hyvä brita resepti! Itse haluan kakun pyöreänä, joten jaan taikinan ja marengin kahtia eri pelleille ja paistan erikseen uunissa. Toimii. Mielestäni pyöreä muoto tekee kakusta kauniimman. Täytteeseen laitan maitorahkaa ja kermaa +mansikat, nam<3

          • Hurmasin vieraat
          Lisää kommentteja (28)

          Kommentoi

          Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

          Lisää aiheesta: Leivonta

          Lisää suosikiksi

          Tulosta