KATSOMASI RESEPTIT
Britakakku

Resepti: Maku 04/2010

Britakakku

Resepti: Maku 04/2010

Britakakku

Britakakun viehätys perustuu makeaan marenkiin ja raikkaisiin marjoihin. Katso vaihekuvista, kuinka britakakku valmistuu!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t

1 t
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Katso kuvat valmistusvaiheista! →
  • Leivo britakakku näin:

    Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

    Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

    Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

    Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)

    Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

    Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.

    Koristele britakakku sitruunamelissan lehdillä.

    • Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.

    • Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.

    • Jos käytät pakastevadelmia, valitse suomalaisia ja käytä ne kohmeisina. Sulaneet pakastevadelmat värjäävät täytteen ja murskaantuvat.

    • Muuntele täytettä makusi mukaan. Kermavaahdon lisänä voit käyttää tuorejuustoa tai rahkaa, vadelmat voit korvata muilla marjoilla tai hedelmillä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    286 kcal
  • hiilihydraattia
    27.3 g
  • rasvaa
    18.1 g
  • proteiinia
    3.3 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Valmistus vaihe vaiheelta

Levitä pohjataikina pellille, voidellun leivinpaperin päälle.

Levitä pohjataikinan päälle marenki puhtaalla nuolijalla.

Täytä valmis kakku juuri ennen tarjoilua. Puolita kakkulevy ja nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Täytä kakku ja nosta toinen puoli kakkulevystä täytteen päälle.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Leivonta


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (24)

88% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin58
  • Helppo36
  • Hurmasin vieraat45
  • Opin uutta22
  • Ei maistunut12
  • Kaikki meni29
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Todella herkullinen resepti!

    Tämä menee suoraan reseptikirjaan.

    • 30.04.2016

      Caranapoli

      Tosi hyvä ohje. Minulla 60 cm uuni , pelti oli uunista otettaessa ihan täynnä kakkua.
      Eli minusta ei ollut pieni taikina, olen aiemmin tehnyt ohjeella 2 munaa 75 g jauhoja, muuten samat määrät.
      Tällä reseptillä teen Britat jatkossa.

      • 26.04.2016

        Muutosmies

        Moro! Tänään taas teen britan vaimolle töihin vietäväksi. Käytän vatkaamiseen Herculesta. Vaivaa säästän sillä, että ensin vatkailen marengin, jonka sitten siirrän toiseen astiaan jääkaappiin odottelemaan. Ei se vartissa lässähdä! Ei tarvitse peseskellä ja kuivailla yleiskoneen osia työvaiheiden välillä, lopuksi kaikki vain astianpesukoneeseen ja ottamaan rennosti!

      • 19.04.2016

        Vierailija

        Herkullinen kakku! !

        • Onnistuin
        • Helppo
        • Hurmasin vieraat
        • Kaikki meni
        Lisää kommentteja (20)

        Kommentoi

        Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

        Lisää aiheesta: Leivonta

        Lisää suosikiksi

        Tulosta