KATSOMASI RESEPTIT
Blinitaikina

Resepti: Maku 01/2012

Blinitaikina

Resepti: Maku 01/2012

Blinitaikina

Kuka voisi vastustaa blinejä? Herkullisten paksujen blinien maun salaisuus on blinitaikina: tattarijauhot ja pitkä hiivalla käyttäminen antavat letulle makua. Valkuaisvaahto taas tekee blineistä kuohkeita. Kokeile tätä!

ARVIOI
4.1

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 annosta

Muut ainesosat

  • Paistamiseen voita

Tee näin 8 t 10 min

8 t 10 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
8 t
  • Blinitaikina: lämmitä kermaviili kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva sekä jauhot ja sokeri. Jätä taikina huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi (8–12 t).

    Sekoita taikinaan höyryäväksi kuumennettu maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.

    Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä (10-20 kpl).

    *Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa, sipulisilppua ja rouhittua mustapippuria.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
4.1
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    72 kcal
  • hiilihydraattia
    7.5 g
  • rasvaa
    3.5 g
  • proteiinia
    2.4 g
  • kuitua
    0.6 g
  • suolaa
    0.4 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

kasvis, Blinit


Laatinut:

Kuva:

Timo Villanen

Kommentit (1)

75% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin4
  • Hurmasin vieraat5
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut3
  • Kaikki meni2
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi

Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

Lisää aiheesta: Blinit

Lisää suosikiksi

Tulosta