Béchamel - vaalea peruskastike
MU

Resepti: Maku 08/2005

Béc­ha­mel - vaa­lea pe­rus­kas­ti­ke

Resepti: Maku 08/2005

Béc­ha­mel - vaa­lea pe­rus­kas­ti­ke

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin

20 min
  • Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja rouhittu valkopippuri ja anna kiehahtaa, älä ruskista. Kaada maito kattilaan koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä poreillen, koko ajan sekoittaen. Mausta valmis béchamel-kastike suolalla. •Myös muskottipähkinä sopii bécahamelin maustamiseen. •Toinen tapa valmistaa béchamelkastike: Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta 5–10 min.

    •Kun vaihdat maidon kirkkaaseen liemeen (kasvis-, kala- tai kanaliemeen), on kyseessä kevyt ja raikas veloutèkastike. Kastikkeen liemivalinta määrittelee käyttötarkoituksen.

    •Juustokastike: Lisää kastikkeeseen 150 g vahvan makuista juustoraastetta (emmentaali, gruyére, parmesaani).

    •Sipulikastike: Lisää voissa tai öljyssä pehmitettyä sipuli- tai purjosilppua ja ruohosipulia kastikkeeseen.

VINKKI

Béchamelkastike sopii mm. lasagneen, kohokkaiden pohjaksi, kuorruttamiseen, kalaruokien kastikkeeksi ja pinaattikastikkeeseen.

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    548 kcal
  • hiilihydraattia
    45.3 g
  • rasvaa
    32.3 g
  • proteiinia
    18.5 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    4.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Kommentit (0)

    Kommentoi

    Esikatselu

    Lisää suosikiksi

    Tulosta