KATSOMASI RESEPTIT
Bataattibruschetta
MA
MU

Resepti: Maku 03/2017

Ba­taat­ti­bruschet­ta

Resepti: Maku 03/2017

Ba­taat­ti­bruschet­ta

Makea bataattitahna maistuu etikkaisen lehtikaalin ja rapean leivän kera. Pinkit retiisit viimeistelevät kauniit herkkupalat.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 3 t 15 min

3 t 15 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t 45 min
  • Pese lehtikaalin lehdet ja poista kova ruoti. Asettele muutama lehti päällekkäin, rullaa pitkittäin tiukaksi rullaksi ja leikkaa ohuiksi, kiharoiksi suikaleiksi.

    Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta lehtikaalisuikaleet kulhoon ja hiero marinadi niihin. Anna maustua muutama tunti.

    Pese bataatti hyvin.  Kuori ja puolita se. Sivele pinnalle öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 40 minuuttia.

    Mittaa kaikki bataattitahnan ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.

    Viipaloi patonki leivinpaperin päälle pellille ja sivele palat kevyesti oliiviöljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

    Levitä rapeille patonkiviipaleille bataattitahnaa ja marinoitua lehtikaalia. Viimeistele retiisiviipaleilla ja herneenversoilla.

VINKKI

Surauta bataattitahna ja marinoi lehtikaalit jo juhlia edeltävänä päivänä. Kokoa leivät juuri ennen tarjoilua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    209 kcal
  • hiilihydraattia
    12.4 g
  • rasvaa
    16.7 g
  • proteiinia
    1.7 g
  • kuitua
    1 g
  • suolaa
    1.9 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Yli­op­pi­las­juh­lat

    Lisää suosikiksi

    Tulosta