KATSOMASI RESEPTIT
Banoffee

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Banoffee

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Banoffee

Banaania, keksimuruja, paksua toffeeta ja kermavaahtoa. Banoffee on överiherkkujen äiti, joka onnistuu koululaisiltakin. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 1 t 30 min

1 t 30 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t
  • Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sujauttamalla ne pakastepussiin ja ajelemalla pussin päältä kaulimella. Mitä hienompaa murska on, sitä kestävämpi ja paremmin leikkautuva pohjasta tulee.

    Sulata voi. Lisää joukkoon keksimurska ja sekoita tasaiseksi.

    Pingota irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) leivinpaperi. Taputtele keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeuteen. Anna pohjan kovettua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.

    Valmistele sillä aikaa täyte ja kuorrutus. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja pyöräytä tasaiseksi.

    Kun kakkupohja on valmis täytettäväksi, kuori banaanit ja leikkaa ne viipaleiksi.

    Levitä vuokaan ensin banaanit. Kun banaanit peittyvät toffeeseen, ne eivät tummu niin helposti. Voit myös lisätä tilkan sitruunamehua banaanien päälle.

    Levitä banaanien päälle toffeekerros. Ripottele päälle suolapähkinöitä.

    Lusikoi kakun päälle kermavaahto pilviksi.

    Ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Viimeistele kakku murennetuilla kekseillä.

    Irrota vuoan rengasreuna ja liu’uta banoffee leivinpaperin avulla tarjoiluvadille.

     

    VINKKI: Jos et löydä kaupasta karamellisoitua maitotiivistettä, voit tehdä sitä itse kondensoidusta maidosta. Irrota purkista paperirengas, mutta älä avaa purkkia. Laita purkki teräskattilaan ja mittaa päälle vettä niin, että purkki peittyy. Nosta päälle kansi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laske lieden tehoa niin, että vesi kiehuu vienosti poreillen kannen alla. Anna purkin kiehua kattilassa 2 tuntia. Tarkkaile kiehuvaa purkkia ja lisää vettä, jos se uhkaa haihtua pois. Vettä tulee olla kattilassa koko ajan reilusti ja sen pitää poreilla, jotta toffee valmistuu. Kun purkki on kiehunut kaksi tuntia, nosta kattila jäähtymään. Anna veden jäähtyä rauhassa. Sitten kaada vesi pois ja avaa purkki. Siellä on valmista toffeeta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    322 kcal
  • hiilihydraattia
    22.1 g
  • rasvaa
    24 g
  • proteiinia
    4.6 g
  • kuitua
    2.1 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta