KATSOMASI RESEPTIT
Banaanimurukakku

Resepti: Lunni leipoo

Ba­naa­ni­mu­ru­kak­ku

Ainekset

10 palaa

Murupäällinen

Kuorrute

Tee näin 45 min

45 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
35 min
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
    Vaahdota taikinan voi sokerin kanssa kuohkeaksi.
    Murskaa banaani, sekoita joukkoon piimä ja sokeri.
    Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja vaniljajauhe.
    Lisää vaahtoon munat yksi kerrallaan, sen jälkeen lisää neste.
    Kääntele jauhot joukkoon.
    Valmista murupäällinen nyppimällä ainekset voin kanssa sekaisin.
    Voitele leipävuoka, kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle muruseos.
    Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
    Anna jäähtyä hetken vuoassa, poista sitten ritilälle jäähtymään.
    Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria oikean koostumuksen saamiseksi.
    Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle, tarjoile.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

pala
100 g
  • energiaa
    287 kcal
  • hiilihydraattia
    47 g
  • rasvaa
    8.6 g
  • proteiinia
    4.9 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Kommentit (2)

100% Tekisi uudestaan
    JÄRJESTÄ:
    Uusimmat
    Vanhimmat
    • 14.10.2016

      Lisbe

      Tuo kirjallinen ohje on vähän hankala: mikä sokeri lisätään piimään ja entä mikä neste lisätään munien jälkeen? Alkutekstissä puhutaan kanelin mausta, mutta itse taikinassa ei ole kanelia, pitäisikö olla?

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta