Baba

Resepti: Maku 02/2004

Baba

Resepti: Maku 02/2004

Baba

ARVIOI
3.8

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 35 min

2 t 35 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
2 t 15 min
  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola sekä noin 2 dl vehnäjauhoja, jotta saat vellimäisen seoksen. Anna taikinan käydä peitettynä lämpimässä paikassa, kunnes se kuplii eli noin puoli tuntia.

    Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahto, vaniljasokeri, korintit ja sukaatit taikinajuureen. Alusta taikinaan loput jauhot sekä loppuvaiheessa pehmeä voi.

    Voitele ja vuoraa huolellisesti leivinpaperilla yksi tai kaksi pyöreää, korkeaa vuokaa, esimerkiksi vanhaa metallista kahvipurkkia. Varmista ensin, että vuokasi mahtuvat uuniin. Voit käyttää myös tavallista rengasvuokaa. Taikinan tulisi täyttää vuoat puolilleen.

    Peitä leivonnaiset liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä noin tunnin ajan, kunnes taikina ulottuu lähes vuoan reunoille.

    Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Voit peittää pinnan foliolla, jos baba uhkaa tummua liikaa.

    Tee kostutusliemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita jäähtyneeseen liemeen rommi.

    Kumoa baba vuoastaan, puhdista vuoka ja pane leivonnainen takaisin. Kostuta baba liemellä ja anna vetäytyä hyvin.

    Irrota leivonnainen vuoasta. Mittaa tomusokeri kuppiin ja lisää vettä tipoittain samalla sekoittaen, kunnes saat tanakan tahnan. Levitä kuorrutus baban pintaan.

    •Venäläinen tapa on leikata leivonnaisesta ensin hattu irti, kääntää sitten baba kyljelleen ja leikata huipulta viipaleita. Hatun voi laittaa takaisin suojaamaan babaa, jos sitä ei syödä kerralla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
3.8
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    2392 kcal
  • hiilihydraattia
    371.8 g
  • rasvaa
    76.6 g
  • proteiinia
    44.7 g
  • kuitua
    18.5 g
  • suolaa
    3.2 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Pääsiäinen


Laatinut:

Kuva:

Juha Juntto

Kommentit (1)

0% Tekisi uudestaan
    • Sukulaisten luona on joka vuosi ollut babaa pääsiäisenä. Se on tosin enemmän aikuisten kuin lasten suosiossa, samoin pasha, joka syrjäyttää jäätelön samasta syystä, paitsi minulla, joka pidän jäätelöstä enemmän. Olen kerran myös nähnyt baban valmistusta televisiossa. Unohdan usein sen olevan nimenomaan leipä eikä kakku.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta: Pääsiäinen

    Lisää suosikiksi

    Tulosta