KATSOMASI RESEPTIT
Aurinkoleipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Aurinkoleipä

Resepti: Kaneli ja Sokeri 01/2016

Aurinkoleipä

Ihana aurinkoleipä on tehty jaettavaksi! Täytä taikinapalat tuorejuustolla ja kevätsipulilla ja kieputa hauskaksi nyhtöleiväksi.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 20 min

2 t 20 min
{
AKTIIVINEN
1 t
PASSIIVINEN
1 t 20 min
  • Valmista aurinkoleipä näin:

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää ranskankerma, suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

    Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Jaa se kahtia ja kauli molemmat palat yhtä isoiksi, pyöreiksi levyiksi (Ø 24 cm). Nosta toinen leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle tuorejuustoa ja sipulinvarret. Nosta päälle toinen taikinalevy. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

    Leikkaa kohonneeseen leipään noin 20 sektoria siten, että viillot alkavat muutaman sentin päästä keskustaa, jolloin keskelle jää pyöreä leikkaamaton alue. Kieputa jokaista sektoria 1 1/2–2 kierrosta myötä- tai vastapäivään, jokainen samaan suuntaan.

    Voitele leipä munalla ja paista nyhtöleipää 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    237 kcal
  • hiilihydraattia
    25.8 g
  • rasvaa
    11.6 g
  • proteiinia
    6.7 g
  • kuitua
    2.6 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää aiheesta: Leivotaan leipää

    Lisää suosikiksi

    Tulosta