KATSOMASI RESEPTIT
Aurinkoinen juustokakku

Resepti: Avotakka 04/2009

Aurinkoinen juustokakku

Resepti: Avotakka 04/2009

Aurinkoinen juustokakku

Ihana aurinkoinen juustokakku on yksi Maku.fi:n ikisuosikeista! Hurmaa vieraat tällä tällä raikkaan herkullisella juustokakulla. Katso VIDEO, kuinka kakku valmistuu!

ARVIOI
4.2

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Tee näin 2 t 35 min

2 t 35 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Katso reseptiin liittyvä video! →
  • Valmista ihana juustokakku näin:

    Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja inkivääri.

    Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.

    Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit.

    Purista liivatteista vesi. Liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi.

    Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

    Pehmitä liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivateista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä hedelmäsoseeseen. Kaada hieman jäähtynyt seos juustomassan pinnalle. Anna hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.

    Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele juustokakku ananaskirsikoilla tai halutessasi syötävillä kukilla.

VINKKI

Voit vaihdella kiilteen väriä makusi mukaan käyttämällä esim. vadelmaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    408 kcal
  • hiilihydraattia
    46.9 g
  • rasvaa
    22.1 g
  • proteiinia
    4.7 g
  • kuitua
    1.2 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

Juustokakku


Laatinut:

Kuva:

Tommy Selin

Kommentit (44)

86% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin89
  • Helppo75
  • Hurmasin vieraat69
  • Opin uutta33
  • Ei maistunut19
  • Kaikki meni58
JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • 25.06.2016

    Vierailija

    Todella hyvää. Pintakerros kannattaa kuitenkin tehdä kaksinkertaisena, muuten tulee liian ohut.

    • Kaikki meni
    • 27.05.2016

      Vierailija

      Nam!

      • Onnistuin
      • Hurmasin vieraat
      • Opin uutta
      • Kaikki meni
      • Helppo
      • 11.05.2016

        Vierailija

        Kokematon kysyy.... Minkälaista sitruunamehua tulisi käyttää? Tiivistettä, valmista siitä "sitruunan mallisesta pollosta" vai ihan tuoretta puristettuna?

      • Hyvänmakuinen kakku, mutta hedelmäsosetta tuntui olevan liian vähän 24 cm vuokaankin (juustokerros kuulsi läpi). Ehkä ensi kerralla kokeilen tehdä puolitoistakertaisena. En tiedä miten juustokerroksesta saisi tasaisemman, sekin voisi auttaa. Toki parhaani mukaan tasoitin nytkin.

        Lisää kommentteja (40)

        Kommentoi

        Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

        Lisää aiheesta: Juustokakku

        Lisää suosikiksi

        Tulosta