Aurinkoinen juustokakku

Resepti: Avotakka 04/2009

Aurinkoinen juustokakku

Resepti: Avotakka 04/2009

Aurinkoinen juustokakku

Lisää suosikiksi

Tulosta

Tee näin 2 t 35 min

2 t 35 min
{
AKTIIVINEN
35 min
PASSIIVINEN
2 t
  • Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja inkivääri. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.

    Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit. Purista liivatteista vesi. Liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

    Pehmitä liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivateista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä hedelmäsoseeseen. Kaada hieman jäähtynyt seos juustomassan pinnalle. Anna hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.

    Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele ananaskirsikoilla tai halutessasi syötävillä kukilla.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    372 kcal
  • hiilihydraattia
    26.1 g
  • rasvaa
    27.9 g
  • proteiinia
    3.8 g
  • kuitua
    0.9 g
  • suolaa
    0.7 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta

Laatinut:

Kuva:

Tommy Selin

Kommentit (6)

83% Tekisi uudestaan
  • Onnistuin1
  • Helppo2
  • Hurmasin vieraat3
  • Opin uutta1
  • Ei maistunut1
  • Kaikki meni1
  • 10.01.2012

    Vierailija

    Kauniin näköinen kakku tuli ja koostumus oli onnistunut, sain leikattua koossa pysyviä paloja. Maku ei kuitenkaan mielestäni ollut ihan onnistunut, en tiedä oliko Flora Vispi ja Philadelphia tuorejuusto -yhdistelmä sitten huono valinta.

  • 11.01.2012

    Vierailija

    Tämä kakku onkin maultaan parempi vasta seuraavana päivänä. Edellisessä kommentissani kirjoitin, etten pitänyt mausta. Nyt kakku on ollut yön yli jääkaapissa ja ainesten maut ovat "sulautuneet" paremmin yhteen. Herkullista on! Suosittelen pitämään vähintään yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua :)

  • 11.01.2012

    Uura Maku.fi

    Hei Vierailija! Iso kiitos sinulle tuosta jälkimmäisestä kommentistasi. Tämä juustokakun ohje on nimittäin oma klassikko-ohjeeni, joka ei ole koskaan pettänyt (vielä). Moni haluaa tehdä perus-juustokakun ja tässä on juuri sellainen resepti. Päällä olevan kiilteen voi muuttaa makunsa ja vuodenajan mukaan eri väriseksi. Herkullisia kokkailuhetkiä!

  • 28.03.2013

    Miko

    Pölö. Flora vispi ja ohjeen kuohukerma ei varmastikaan tee samaa tulosta maussa.

  • 28.03.2013

    Vierailija

    Tästä on tullut perheemme klassikko kun haluamme tarjota jotain erityisen hyvää. Helppo muunnella kesäiseksi vadelmapäällysteellä tms. Suuri kiitos reseptistä!

  • 07.05.2014

    Minna Karell

    Kakku =)

Kommentoi

Lisää suosikiksi

Tulosta