KATSOMASI RESEPTIT
Arancini eli täytetyt riisipallot

Resepti: Maku 08/2016

Arancini eli täytetyt riisipallot

Resepti: Maku 08/2016

Arancini eli täytetyt riisipallot

Italialaisten riisipallojen nimi, arancini, tarkoittaa pieniä appelsiineja. Nimi viittaa palleroiden muotoon ja kullankeltaiseen väriin. Riisipallot voi tarjota lisäkkeenä tai ateriana tomaattikastikkeen ja salaatin kanssa.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

18 kpl

Täyte

Kuorrutus

Paistamiseen

Tee näin 1 t 20 min

1 t 20 min
{
AKTIIVINEN
50 min
PASSIIVINEN
30 min
  • Keitä riisi kypsäksi kasvis- tai lihaliemessä. Valuta riisi, lisää joukkoon voi ja parmesaani. Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla. Anna riisin jäähtyä täysin ja lisää seokseen keltuainen.

    Pilko mozzarella pieniksi kuutioiksi. Silppua kinkku. Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella. 

    Ota lusikallinen riisiseosta kostutetulle kämmenelle. Painele riisi litteäksi kämmenpohjalle. Pane keskelle pala mozzarellaa, vähän kinkkua ja puoli teelusikallista pestoa. Nostele riisi täytteen päälle ja muotoile palloksi. Nosta pallot jääkaappiin vartiksi.

    Kierittele pallot ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.

    Kuumenna öljy korkeassa, paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Sopiva öljyn kuumuus on 170–180 astetta.

    Uppopaista neljä palloa kerrallaan kullanruskeiksi välillä reikäkauhalla käännellen. Kypsennysaika on noin 6 minuuttia. Nosta pallerot valumaan talouspaperin päälle.

    Tarjoa kuumina tomaattikastikkeen kanssa.

VINKKI

Riisipallon sisään voi kätkeä sieni- ja bolognese-kastikkeen rippeet tai pelkkää juustoa ja basilikaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    369 kcal
  • hiilihydraattia
    18.2 g
  • rasvaa
    32.2 g
  • proteiinia
    2.5 g
  • kuitua
    0.8 g
  • suolaa
    0.8 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta