KATSOMASI RESEPTIT
Appelsiinirahkakakku

Resepti: Maku 02/2017

Ap­pel­sii­ni­rah­ka­kak­ku

Resepti: Maku 02/2017

Ap­pel­sii­ni­rah­ka­kak­ku

Rahkakakku on tyylikäs yhdistelmä appelsiinia ja suklaata muhkean cookiepohjan päällä. Tarjoa kakku kylmänä, niin sen maku on parhaimmillaan.

ARVIOI

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 annosta

Cookie-pohja

Täyte

Suklaaganache

Tee näin 3 t 20 min

3 t 20 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
2 t 50 min
  • Valmista pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Rouhi suklaa. Lisää ne taikinaan.

    Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22–24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat.

    Painele taikina vuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin.

    Valmista suklaaganache. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Nosta liedeltä, kun suklaa on lähes liuennut kermaan. Sekoita tasaiseksi.

    Vatkaa rahka, smetana ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen ja siivilöi joukkoon perunajauhot. Sekoita tasaiseksi.

    Kaada täyte pohjan päälle. Lisää suklaaganachesta 5–6 nokaretta täytteen pintaan. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä nokareiden päältä kahteen suuntaan hieman pyöritellen.

    Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut kauniin värin.

    Ohje: Niilo Ranta

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    392 kcal
  • hiilihydraattia
    37.1 g
  • rasvaa
    25.1 g
  • proteiinia
    4.8 g
  • kuitua
    1.6 g
  • suolaa
    0.6 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

appelsiini, rahka


Laatinut:

Kuva:

Satu Nyström

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta