KATSOMASI RESEPTIT
Appelsiinikeikauskakku

Resepti: Maku 01/2017

Ap­pel­sii­ni­kei­kaus­kak­ku

Resepti: Maku 01/2017

Ap­pel­sii­ni­kei­kaus­kak­ku

Vaahterasiirapissa karamellisoidut appelsiiniviipaleet ovat vastustamattoman tahmeita. Keikauskakkuun käytetään appelsiinit kuorineen. Valitse siis hyllystä luomuhedelmät.

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

4 annosta

Vuokaan

Taikina

Päälle

Tee näin 1 t 45 min

1 t 45 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
1 t 15 min
  • Pese appelsiinit hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Älä käytä reunimmaisia viipaleita.

    Kuumenna vaahterasiirappi pannulla ja lisää appelsiinit. Hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Sulata voi ja sivele sillä piirakkavuoan (Ø noin 25 cm) pohja ja reunat. Kaada loppu rasva vuoan pohjalle.

    Levitä päälle appelsiinit.

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.

    Kiehauta appelsiinimehu, kuoriraaste ja voi kattilassa ja kaada kuuma seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan appelsiinien päälle.

    Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Viimeistele vaahterasiirapilla. Tarjoa keikauskakku vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

annos
100 g
  • energiaa
    281 kcal
  • hiilihydraattia
    42.2 g
  • rasvaa
    10.7 g
  • proteiinia
    3.4 g
  • kuitua
    1.3 g
  • suolaa
    0.5 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta