KATSOMASI RESEPTIT
Amerikkalaiset bagelit
MA

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Amerikkalaiset bagelit

Resepti: Kaneli ja Sokeri 02/2016

Amerikkalaiset bagelit

Bagelit saavat herkullisen makunsa pitkästä kohotuksesta. Vedessä keittämisen ja uunissa paistamisen yhdistelmä antaa bageleille herkullisen rakenteen. Kokeile bageleihin omia lempitäytteitäsi. 

ARVIOI
5.0

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Ainekset

20 kpl

Pinnalle

Tee näin 16 t 20 min

16 t 20 min
{
AKTIIVINEN
1 t 20 min
PASSIIVINEN
15 t
  • Tee taikinajuuri. Sekoita kulhossa 3 dl vettä, 25 g hiivaa ja noin 2 dl vehnäjauhoja. Peitä liinalla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.

    Kumoa taikinajuuri yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää loppu vesi ja murusteltu hiiva. Käynnistä kone ja lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan koneen käydessä. Anna koneen pyöriä 10 minuuttia.

    Lisää öljy sekä suola. Anna koneen käydä vielä toiset 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 45 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja nujerra siitä ilmat pois. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 20 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja tee keskelle reikä.

    Nosta bagelit leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota vielä noin 30 minuuttia.

    Kuumenna isossa kattilassa 3 l vettä ja 2 rkl suolaa kiehuvaksi. Nosta reikäkauhalla muutama bagel kerrallaan kattilaan ja keitä noin minuutti. Käännä, ja keitä vielä toinen minuutti.

    Nosta bagelit leivinpaperin päälle pellille. Voitele bagelit munalla ja ripottele päälle unikon- ja/tai seesaminsiemeniä.

    Paista bageleita vielä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes bagelit ovat saaneet kauniin värin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeilitko reseptiä?

Tekisitkö uudestaan?
Mitä pidit?
ARVIOI:
  • Onnistuin
  • Helppo
  • Hurmasin vieraat
  • Opin uutta
  • Ei maistunut
  • Kaikki meni

Ravintosisältö

kappale
100 g
  • energiaa
    194 kcal
  • hiilihydraattia
    35.7 g
  • rasvaa
    2.7 g
  • proteiinia
    6.1 g
  • kuitua
    2 g
  • suolaa
    0.9 g
Huomioithan että ravintosisällöt ovat suuntaa antavia. Tarkista käyttämiesi elintarvikkeiden ainesosat pakkauksesta tai tuotteen myyjältä ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden varalta.

Lisää suosikiksi

Tulosta 

Avainsanat:

maidoton


Laatinut:

Kuva:

Johanna Myllymäki

    Kommentoi

    Haluaisitko maustaa kommenttiasi kuvalla? tai rekisteröidy Omaan Makuun.

    Lisää suosikiksi

    Tulosta