KATSOMASI RESEPTIT

Voiko kuivakakkua, jossa on piimää tai jogurttia, pakastaa?

Ajattelin leipoa jouluksi mausteisen kakun, ja niissä on yleensä piimää tai jogurttia. Oli tarkoitus tehdä jogurttimaustekakku pakastimeen ja kuorruttaa sitten ennen tarjoilua.

Kuorrutteen ajattelin ottaa tästä: www.maku.fi/resepti/jouluinen-piimakakku#axzz2kmSh818k

Kysymykseni on siis, että pystyykö kakkua, jossa on jogurttia, pakastamaan, vai muuttuuko rakenne jotenkin? Ja osaisitko suositella reseptiä mehevään jogurttimaustekakkuun?

neiti leipuri , 21.11.2013
Leivonta
neiti leipuri
kysyi 21.11.2013

Kommentit (3)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 21.11.2013

  Vierailija

  Piimäkakkua olen pakastanut ja mielestäni rakenne ei ole mennyt miksikään pakastimessa.

  • 24.11.2013

   Vierailija

   Minusta tuntuu,että maku sen kun paranee pakastettaessa kuivakakkuja,piimän,jugurtin,kermaviilin kanssa.Maustekakku varsinkin.Siitä ihanaa kun voi ajoissa ennen joulua yhden asian valmistaa.

   • Hei!

    Kiitos kysymyksestäsi!

    Piimä- tai jogurttipohjaiset kakut sopivat hyvin pakastettaviksi. Voit siis hyvin tehdä kakun jo nyt valmiiksi pakastimeen. Kääräise se kuitenkin kaksinkertaiseen pakastepussiin, sillä esimerkiksi pakastejuuresten tuoksut tarttuvat helposti leivonnaisiin. Hyvin pakattu kakku säilyttää makunsa parhaiten.

    Jouluisen piimäkakun reseptillä voit hyvin leipoa myös jogurttipohjaisen kakun. Jos vaihdat piimän jogurttiin, vaihda myös sooda leivinjauheeseen (jogurtti on vähemmän hapanta kuin piimä, jolloin leivinjauhe sopii kohotusaineeksi paremmin).

    Ohessa piimäkakun lisäksi pari reseptiä, jotka voivat sopia toiveisiisi. Lisää on odotettavissa seuraavassa Maku-lehdessä (ilm. 4.12.). Toivottavasti löydät joukosta suosikkisi!

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset