KATSOMASI RESEPTIT

Valkosipulin ja juuston käyttö?

Maistoin jauhelihamureketta johon oli käytetty juustoa ja valkosipulia kumpaakin ja pidin siitä. Mikä olisi paras ja helpoin tapa käyttää valkosipulia ruonlaitossa? Pitäisikö sitä paistaa ja lisätä sitten vai vain "siivuttaa" ja lisätä? (Teki nyt sitten lämpimiä leipiä, uunimakkaraa tai mitä tahansa.)

Etsivä , 12.04.2013
Miten ja miksi
Etsivä
kysyi 12.04.2013

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Etsivä!

  Kiitos viestistäsi. Kysymyksesi onkin varsin visainen, sillä valkosipulin "oikea" käsittelytapa on sangen kokkikohtainen kysymys - yksi kannattaa puristimen läpi hienontamista, toinen silppuaa veitsellä hienoksi ja kolmas pitää viipaleista. Tyyli on varsin vapaa, mutta kieltämättä käsittely (niin hienontaminen kuin paistaminen) vaikuttaa myös valkosipulin makuun. Suosittelen kokeilemaan eri tyylejä, jotta löydät omaan makuusi sopivimman tavan. Tässä pari huomiota kokeiluja siivittämään.

  * VALKOSIPULIPUSERTIMELLAsaa näppärästi ja helposti lähes sosemaisen lopputuloksen, jolloin valkosipuli sekoittuu helposti esim. kermaviilikastikkeeseen tai mureketaikinaan. Miinuksena jotkut sanovat valkosipulin muuttuvan hieman kitkeräksi tällä tavoin rusennettuna.

  * VEITSELLÄ HIENONTAMISEENtarvitaan enemmän sorminäppäryyttä, jotta sipulista saa tasakokoista ja riittävän hienoa silppua. Käyttökohteet ovat samat kuin edellä mutta maku on herkempi. Öljyssä kuullottaminen ennen ruokaan lisäämistä tekee valkosipulin mausta lempeän.

  * VIIPALEITAvoi käyttää esim. marinadeissa, etikkasäilönnässä tai paahtojuuresten joukossa.

  Aromikkaita kokeiluhetkiä kotikeittiöösitoivottelee Helena

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset