Kokeile ruokakassipalvelua nyt -20 € Raaka-aineet ja reseptit kotiovelle alk. 42 € Käytä etu

Vaalea ja tumma siirappi

Mitä eroa on vaalealla ja tummalla siirapilla?

Maku_Uura , 11.05.2010
Leivonta
Maku_Uura
kysyi 11.05.2010

Kommentit (3)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 22.06.2010

  Vierailija

  Hei!
  Kysyisin mistä vaalean siirapin tärkkelyssiirappi on peräisin, eli mistä aineesta? Minulla on poikkeuksellisen allerginen lapsi, olisi tarve tietä MIKÄ tärkkelys siinä on käytetty.

  T. allergia-äiti

  • 22.06.2010

   Uura, Maku.fi

   Suomen Sokerin kuluttajapalvelusta kerrotaan, että Dansukker Vaalea siirapin tärkkelys on valmistettu ohrasta, mutta se on niin puhdistettu, että se ei sisällä enää gluteenia.

   • Tiedustelin asiaa Suomen Sokerin markkinointipäälliköltä Inari Kettulalta. Hän antoi hyvin selventävän vastauksen, joka kuului näin:
    ”Yleisesti määriteltynä siirapit ovat konsentroituja sokeriliuoksia, jotka sisältävät sakkaroosia, glukoosia ja fruktoosia. Raakasokerista peräisin olevat kivennäisaineet ja orgaaniset uuteaineet vaikuttavat siirappien väriin ja makuun. Mitä tummempi siirappi, sitä enemmän siinä on makua, aromia ja luontaisia väri- ja kivennäisaineita.

    Tumman siirapin voimakas väri, maku ja aromi saadaan ennen kaikkeasokeriruo'on melassista. Vaaleassa siirapissa melassia on vain pieni määrä, jolloin sen väri, maku ja aromikin ovat paljon miedompia tummaan siirappiin verrattuna. Tumman siirapin sisältämien sokerien ja kivennäisaineiden yhdistelmä estää ko. tuotteen kiteytymistä. Sen sijaan Vaalean siirappiin on lisätty tärkkelyssiirappia kiteytymisen estämiseksi. (Siirapit pitää silti säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaapissa ne saattavat kiteytyä).”

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset