KATSOMASI RESEPTIT

Ulkomaisten marjojen kiehauttaminen

Hei, olen pian leipomassa vadelmajuustokakkua ja marjat ovar serbialaisia pakkauksen mukaan. Törmäsin netissä tietoon, että ulkomaiset marjat tulisi ennen käyttöä kiehauttaa, mutta kuinka se käytännössä hoidetaan? Pitääkö marjat kuumentaa kiehumispisteeseen sellaisinaan vai veden kanssa ja kuinka kauan niitä tulisi kuumentaa? Ohjeessa sanottiin, että marjat tulisi soseuttaa, vaikuttaako kiehauttaminen koostumukseen? Kiitos avusta jo etukäteen!

Pauliina , 24.09.2016
Miten ja miksi
Pauliina
kysyi 24.09.2016

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Pauliina!
  Ulkomaiset pakastevadelmat ja muut marjat kehotetaan kuumentaamaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittämään 2 minuutin ajan ennen käyttöä. Tämä estää mahdollisia ruokamyrkytyksiä ja noro-viruksen saamista marjoista.
  Käytännössä juustokakkuun tulevat vadelmat on kätevintä keittää pienen pienessä vesitilkassa 2 minuuttia, sitten jäähdyttää ja soseuttaa juustokakun täyttettä varten. Maku kiehautetuissa vadelmissa on ihan yhtä hyvä kuin tuoreenakin soseutetuissa marjoissa. Jos sose tuntuu vetiseltä, voi kakun täytteeseen lisätä yhden liivatelehden ohjeessa mainittuun määrään.

  Tässä Painted by Cakes -blogin Emman ihanan raikkaan vadelmajuustokakun ohje:
  http://www.maku.fi/reseptit/vadelmajuustokakku-ja-paahdettua-valkosuklaata

  Hyviä leivontahetkiä!

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset