KATSOMASI RESEPTIT

tomaatin korvattavuus

Monissa ruokaohjeissa on tomaatyteja/tomaattisosetta reseptissä,mutta millä voin korvata ko tuotteen kun meillä ei voida syödä tomaatteja?soseutetulla paprikalla?paljonko esim purkillisen tomaatisoseen sijaan?

marko , 29.08.2016
marko
kysyi 29.08.2016

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Marko,
  Kiitokset kysymyksestäsi. Kieltämättä haastava rasti, sillä tomaatin korvattavuus riippuu myös täysin ohjeesta. Oliko sinulla jotain tiettyä mielessä?
  Keitoissa tomaattisäilykkeen voi korvata kasvis- tai lihaliemellä. Purkillinen tomaattisäilykettä (400 g) vastaa noin 4 dl nestettä. Tai osan nesteestä voi korvata muilla paloitelluilla kasviksilla, jotta koostumuksesta ei tule liian juoksevaa.
  Pastakastikkeissa tomaattisäilykkeen voi korvata kuullottamalla paprikaa ja sipulia. Hapokkuutta voi lisätä ruokaan esimerkiksi lisäämällä 1-2 rkl balsamiviinietikkaa pastakastikkeeseen (kasvis- tai jauhelihapohjaiseen). Tomaattisäilykkeistä saa myös väriä ruokaan, sitä voi lisätä paprikajauheella tai itämaisilla maustetahnoilla, jos ne sopivat ruokavalioon. Toivottavasti näistä vastauksista oli käytännön apua. Mutta kuten kaikessa ruoanlaitossa, kokeilemalla ja testaamalla oppii parhaiten.

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset