KATSOMASI RESEPTIT

Teen ja kahvin kofeiini

Paljonko teessä on kofeiinia?

Harri , 30.04.2010
Juomat
Harri
kysyi 30.04.2010

Kommentit (5)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 10.05.2013

  Vierailija

  Pitäisikö oikeasti ehkä tutkia asiaa ennen kuin väittää tietävänsä asioista. Monissa tee laaluissa, erityisesti mustassa teessä ja varsinkin yleisesti suositussa Liptonin Yellow label teessä, on yleensä enemmän kofeiinia kuin tavallisessa suodatinkahvissa. Sekä kahvin että teen kofeiini pitoisuus vaihtelee suunnattomasti niiden laadusta ja lajikkeesta riippuen.

  • 11.05.2013

   Vierailija

   hutkitaan nyt vielä lisää.. Kyseessä on kompa. Todella typistetty vastaus: Tee sisältää enemmän kofeiinia, (lajeista tietenkin riippuen) MUTTA uutettaessa teehen siirtyy vähemmän kofeiinia kuin kahvia keitettäessä. Lisäksi teellä on paljon hyviä ominaisuuksia, jotka lieventävät kofeiinin vaikutusta, kun taas kahvin kofeiini muodostaa kofeiini piikin.
   Etsiskelemällä löytyy paljon tietoa asiasta. Kannattaa aina tarkistaa lähteet. Eli tähänkään tekstiin ei kannata uskoa vaan tutkia asiaa omin päin.

   • 27.02.2014

    Vierailija

    Joo nyt on kyllä aivan puppua tämä "asiantuntijan" teksti. Teejuoman kofeiinipitoisuus riippuu hirveän monesta asiasta: mistä teepensaan lajikkeesta lehdet on poimittu, miten lehdet on käsitelty (eli juodaanko mustaa, vihreää, valkoista jne.), kuinka pitkään on haudutettu, kuinka kuumassa vedessä jne. Jopa sillä voi olla merkitystä, mihin aikaan vuodesta lehdet on poimittu ja mistä osasta teepensaan oksaa. Ja mitä tulee tuohon väitteeseen valkoisesta teestä, niin siinä saattaa olla kofeiinia jopa enemmän kuin vihreässä ja mustassa teessä.

    • Tee sisältää kofeiinia noin puolet siitä määrästä mitä kahvi. 100 millilitrassa mustaa teetä on kofeiinia noin 30 mg. Määrä tietysti riippuu myös haudutusajasta. Mustassa ja vihreässä teessä on saman verran kofeiinia, mutta sitten esimerkiksi valkoisessa teessä on selkeästi vähemmän.

     • 27.12.2016

      Tomi h

      etsin itsekin tähän vastausta ja toistaiseksi löytynyt täysin toisistaan eriäviä vastauksia kofeiini määristä eri tee laaduista

      Vastaa

      Uusimmat kysymykset