KATSOMASI RESEPTIT

Täytekakun leikkaus

En saa leikattua täytekakkupohjaa tasaisesti samanpaksuiseksi osiksi. Onko siihen joku niksi?

Liisa , 12.12.2013
Leivonta
Liisa
kysyi 12.12.2013

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Hei!
    Kiitos kysymyksestäsi.
    Täytekakkupohja leikkautuu tasaisimmin, kun pohja on saanut kunnolla kiinteytyä paistamisen jälkeen. Pohjan voi tehdä päivän tai pari ennen täyttämistä ja säilyttää huoneenlämmössä kelmun tai tiiviin kuvun alla. Tuore pohja murenee helposti leikattaessa.
    Valitse leikkaamiseen sahateräinen, mahdollisimman iso leipäveitsi. Leikkaa ensin ylin kerros, eli vajaa kolmannes kakusta, irti kevyttä sahausliikettä tehden. Olen itse kokenut hyväksi konstiksi pyöritellä samalla alustaa, jossa kakku on. Jotkut taas kokevat hyväksi työntää veitsen kakkuun ja liikutella sitä tasaisesti kakun ympäri. Leikkaa sitten loppu kakku kevyellä, tasaisella sahausliikkeellä kahdeksi levyksi.
    Lisäilkää muutkin hyväksi havaitsemianne kakunleikkuuvinkkejä listaan!

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset