KATSOMASI RESEPTIT

Täydellinen suklaamousse

Hei,
Parin vuoden takaisessa lukijoille suunnatussa suklaamaisteluillassa kuulijoille kerrottiin paljon Varlhona -suklaasta. Lisäksi saimme kuulla täydellisen suklaamoussen reseptin.
Moussen raaka-aineet olivat 250 g kermaa, 150 g suklaata ja 115 g maitoa. Muutamaan kertaan teinkin tuota moussea ja hyvää tuli. Mutta nyt ovat yksityiskohdat unohtuneet.
Mitkä olivatkaan ne oikeat lämpötilat (suklaa ja maito)? Voisitteko julkaista reseptin uudelleen?

saanttil
kysyi 21.10.2013

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei!

  Kiitos kysymyksestäsi. Maku-lehden suklaamaisteluiltaa pitänyt Jarmo Laitinen antoi oheisen reseptin kaikkien suklaanystävien iloksi:

  KEVYT MANJARIMOUSSE6 annosta

  115 g maitoa140 g MANJARI 64 % -suklaata, Valrhona230 g kuohukermaa

  Kiehauta maito. Paloittele suklaa muovikulhoon ja sulata mikroaaltouunissa (teho 350 W). Kaada noin neljännes maidosta suklaan joukkoon. Työstä kumilastalla voimakkaasti sekoittaen. Tuote erottuu. Lisää toinen neljännes maidosta joukkoon ja jatka työstämistä kumilastalla. Muodostuu emulsio. Lisää loput maidosta samalla sekoittaen kumilastalla. Viimeistele emulsio sauvasekoittimella. Massan lämpötilan tulisi olla 40 ° C.Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele se suklaa-maitoemulsion joukkoon. Annostele tarjoiluastiaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin neljäksi tunniksi. Voit myös pakastaa moussen.

  Reseptin alkuperä: École du Grand Chocolat Valrhona. Käännös ja muutokset Jarmo Laitinen, Gagu.

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset