KATSOMASI RESEPTIT

Suolan määrä

Tein viimeisessä lehdessä olevan voitokkaan: TAGINE PIHVINAUDAN PAISTISUIKALEISTA. Noudatin pikkutarkasti ohjeita, paitsi suolan kohdalla pysähdyin ja laitoin 2 rkl sijaan 1½ rkl ja lopputulos oli: muuten hyvää mutta liian suolaista.
Kysymys kuuluukin: Oliko ohjeessa VIRHE?

Sirkkaliisa Kaljunen , 03.01.2013
Sirkkaliisa Kaljunen
kysyi 03.01.2013

Kommentit (2)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Tässä vielä reseptin laatijan Marjo Vähäsarjan kommentti suola-asiaan:
  – Käytän yleensä Maldonia, joka on mielestäni hyvin pehmeä suola, eikä tuo äkkisuolaisuuden makua ruokiin. Toki suolaisuus on makuasia, ja jollekin saattaisi Maldoniakin riittää tuohon satsiin pienempi määrä.
  Minun makuuni Maldonin suolaisuuden, ruskean sokerin tuoman makeuden ja sitruunan ja kapristen tuoman happamuuden kautta syntyy tuon lihapadan tasapaino, jota muut mausteet noiden perusmakujen avulla syventävät.

  • Hei Sirkkaliisa!

   Alkuperäisessä Marjo Vähäsarjan antamassa kilpailuohjeessa oli juuri tuo 2 rkl merisuolaa. Ruokatoimittajamme, joka valmisti ruoat tuomaristolle ja kuvauksiin sanoi, että hän pani ruokaan tuon 2 rkl karkeaa merisuolaa. Couscousin tai riisin kera kaikki pitivät mausta todella. Mutta suolaisuushan on makuasia, joten kannattaa panna oman maun mukaan ensin vähemmän ja lisätä sitten tarvittaessa.

   On tietenkin eroa, jos käyttää karkearakeista suolaa kuin aivan hienojakoista, sillä tiheysaste on erilainen eli hienojakoinen on huomattavasti suolaavampaa.

   Herkullisia tagine-herkutteluita toivottaen,

   Vastaa

   Uusimmat kysymykset