KATSOMASI RESEPTIT

Sulatetun suklaan lisääminen

Miten lisätä sulatettu ja jäähdytetty suklaa kermavaahdon ja rahkan joukkoon niin, että rakenne ei menisi rakeiseksi? Vaan olisi tasaista.

Teija , 12.03.2013
Miten ja miksi
Teija
kysyi 12.03.2013

Kommentit (4)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 20.03.2013

  vierailija

  suklaa jähmettyy viiletessään -> suklaan pitää olla kunnolla lämmintä (varo polttamasta!) kun se lisätään - sula suklaahan voi olla n. 30-55 -asteista, joten viileämpi suklaasula jämähtää paljon nopeammin kuin lämmin. rahkan ja kerman voi ottaa pöydälle lämpenemään ennen leivontaa. kannattaa käyttää vispikermaa, koska siitä tulee vähemmän herkkä vaahto kuin kuohukermasta.

  sivuston vastaus kysymykseen ei antanut juuri minkäänlaista vastausta kysymykseen, huomasitteko?

  • 21.03.2013

   vierailija

   Olen lisännyt suklaasen jo sulatusvaiheessa tilkan kermaa, niin ei kokkaroidu ja jämähdä niin helposti. Vispikermasta saa tosiaan permman vaahdon kuin kuohukermasta.

   • 22.03.2013

    Emilia/Maku

    Kiitos hyvistä kommenteista ja lisäyksistä (mm. vispikerma)! Vastaus lähti valitettavasti keskeneräisenä matkaan.

    Ehkä ongelman ydin on tosiaan suklaan liiassa jäähdyttämisessä. Sopivan lämmin täytteeseen lisättävä suklaasula on koostumukseltaan helposti sekoitettavaa, samalla kertaa notkeaa ja löysää. Jos haluat varmistaa onnistumisen, voit lisätä sulatettavan suklaan joukkoon myös tilkan rypsiöljyä (2 tl/200 g suklaata). Käytän usein sitä kikkaa valkosuklaan kanssa, ja lisäys pehmeään kermavaahtoon tai rahkaan on onnistunut hyvin.

    • Hei Teija!
     Hyvä kysymys. Suklaan kanssa kannattaa aina olla tarkkana jo sulatusvaiheessa. Sulatettu suklaa kannattaa yhdistää ensiksi rahkan kanssa ja lopuksi nostella kermavaahto suklaa-rahkaseokseen. Jos on yhdistämässä sulatettua suklaata kermavaahtoon, olne huomannut, että silloin kermavaahto kannattaa jättää löysäksi ja yhdistää varovasti suklaaseen.

     Vastaa

     Uusimmat kysymykset