KATSOMASI RESEPTIT

So­ke­ri­juu­ri­kas­kui­tu

Minua kiinnostaa sokerijuurikaskuidun käyttäminen gluteenittomassa leivonnassa. En vain ole löytänyt yhtään reseptiä, jossa sitä olisi mukana. Lähinnä minua kiinnostaa sen lisääminen makeisiin leivonnaisiin - kuulin jostakin, että on hyvä lisä gluteenittomien jauhojen joukkoon.

Tuija Ruigendijk , 17.02.2015
Tuija Ruigendijk
kysyi 17.02.2015

Kommentit (3)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Tuija,

  Kiitokset kysymyksestäsi. Valitettavasti mainitsemasi sokerijuurikaskuitu on meillekin uusi tuote, jota emme ole vielä ehtineet testata ohjeissamme. Tuotetta myydään ainakin Fibrex-nimisenä, esimerkiksi Oriolan nettikaupassa www.oriolashop.fi

  Sokerijuurikaskuitu sisältää ravintokuitua yli 70 %, joten se turpoaa voimakkaasti ja imee itseensä runsasasti nestettä. Hiutaleet itsessään eivät maistu makealle, joten ne sopivat sekä suolaisiin että makeisiin leivonnaisiin. Leivonnassa osan jauhoista (tai gluteenittomista jauhoista) voi korvata tällä kuituvalmisteella.

  Kokeilemalla löytää varmasti sopivat mittasuhteet. Tärkeää on, että nestettä on taikinassa riittävästi, sillä kuitu todellakin sitoo 3-4 kertaa oman painonsa verran nestettä itseensä.

  Löytyisiköhän ohjeita tuotteen valmistajan kautta? Tai onko muilla lukijoillamme tähän kokemuksia?

  • 05.03.2015

   pentsui

   Leipätaikinoissa käytän nykyään aina sokerijuurikaskuitua. Ihan parasta! Laitan puoleen litraan nestettä eka psylliumia 1,5 rkl hiivan kanssa turpoamaan ja sitten n. puolitoista kourallista sokerijuurikasta sekaan. Sitten vaan jauhoja sen verran että taikina sopivaa. En niin mittaile aineksia kun paljon leivon. Leivät kyllä pysyvät tuoreena ja pehmeänä hyvän aikaa. Ihanan kuohkeita ja kosteita. Mä en ole saanut ikinä mitään oikein onnistumaan kunnolla gluteenittomilla ohjeilla, joten vaihdan kaikkiin vaan jauhot. Ja kohotan leipätaikinankin 2 kertaa niin hyvin onnistuu. Makeissa leivonnaisissa en ole juurikasta testannut. Ne muutenkin herkullisia ja kuohkeita joita olen soveltanut.

   • 12.03.2015

    vierailija

    Ohjeita löytyy ihan googlaamalla vaikka mitä, esim. monista (vhh)blogeista. Ja itse Fibrexia saa ihan tavallisesta ruokakaupastakin ainakin pk-seudulla (Citymarket, Prisma, S-market...)

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset