KATSOMASI RESEPTIT

Savulihakeitto

Hei,

En löytänyt perinteisen perunaan tehdyn savulihakeiton reseptiä?
Muuten sivustonne ja lehtenne ovat mahtavaa luettavaa.

Jouluisin terveisin,
Erja Räsänen
Cafe 58

Erja Räsänen , 09.12.2016
Erja Räsänen
kysyi 09.12.2016

Kommentit (2)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Erja,

  kiitos kysymyksestäsi! Valitettavasti tosiaan savulihakeiton ohje puuttuu sivuiltamme. En myöskään löytänyt linkkiä ohjeeseen, joka vastaisi toivomaasi. Kuivalihakeiton ohjeessa (http://www.maku.fi/reseptit/kuivalihakeitto) on ohraa ja perunoita, kuten muistan joskus savulihakeitossakin saaneeni. Kuivaliha kuitenkin imee nestettä toisin kuin savuliha, jolloin tämä resepti ei aivan sovi tarkoitukseen.

  Toivotaan, että jollakin Maku.fi-kävijöstämme olisi resepti hallussaan! Jos ohje löytyy, sen voi hyvin jakaa tähän vastausketjuun.

  • Sainkin apua tätä perinneruokaa paremmin tuntevilta Kaija ja Leena Ruuttuselta! Tässä ohje perinneruokakirjasta ja muutama käytännön vinkki:

   Ristijärveläinen lammaslihavelli
   400 g luista palvilihaa
   1 l kuorittuja perunoita
   1 1/2 l vettä
   1/2 l ohrajauhoja

   Paloitellut lihapalat laitetaan kiehuvaan veteen. Kun luut alkavat irrota lihoista, lisätään perunalohkot. Hetken kuluttua ripotellaan joukkoon ohrajauhot. Annetaan kiehua hiljalleen kypsäksi. Maistetaan suola. Annetaan olla hellan reunalla vielä kymmenisen minuuttia, jolloin maku paranee. Keiton maku perustuu pitkään, rauhalliseen keittämiseen.

   * Kainuun opistolta kerrotaan, että tapana on käyttää suurustamiseen ohrajauhojen tilalla ruisjauhoja ja vain vähän. Ohrajauhot saattavat kuulemma antaa kitkerän maun.
   * Ohrajauhojen sijaan voi myös käyttää kokonaisia ohrasuurimoita, jotka osaltaan suurustavat lientä (ne lisätään varhaisessa vaiheessa, jotta ehtivät kypsyä).

   Toivottavasti innostut kokeilemaan! Kerrohan sitten terveisesi, kuinka onnistui.

   Vastaa

   Uusimmat kysymykset