Sahti

Olen kiinnostunut maistamaan sahtia, miten se eroaa oluesta?

- Marja

Vastaus:

"Sahti on suomalainen suodattamaton pintahiivaolut, jonka teossa käytetään perinteisiä raaka-aineita, kuten ohra- ja ruismaltaita sekä sille tyypillisen maun antavaa katajaa. Sahdilla on hyvin tunnusomainen banaania muistuttava maku. Olueen kuuluvaa humalaa sahdissa käytetään joko vähän tai ei lainkaan.

Maltaita käytetään sahdinvalmistuksessa enemmän kuin oluenvalmistuksessa. Yhdestä mallaskilosta saadaan noin 2,5 litraa valmista sahtia, kun taas olutta saadaan mallaskilosta kuusi litraa.

Sahti on perinteinen pito- ja juhlajuoma sahtipitäjissä. Sahti on tuoreolut ja se säilyy vain 1-2 viikkoa, minkä vuoksi sahtia on vaikea tuotteistaa ja kuljettaa. Sahti on saanut EU:ssa alkuperänimisuojan.

Suomessa perinteisiä sahtialueita ovat olleet Häme, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi ja Pohjois-Satakunta."

- Marita

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat

Kommentoi