Riisin keittäminen

Etnisissä ravintoloissa saa riisin ihanan irtonaisena ja jollakin tavalla "pitkiksi suikeroiksi" keittyneinä. Riisi on maukasta ja hyvää. Miten pääsisin itse samaan lopputulokseen? vaikka käytän basmatiriisiä ja kuullotan riisit ennen kiehuvan veden lisäämistä niin lopputulos ei ole sama. Riisi on toki irtonaista, mutta tasapaksua ja lyhyttä verrattuna esim. kiinalaisten ja intialaisten ravintoloiden riisiin. makukaan ei mielestäni ole niin hyvä kuin ravintoloissa. Pääseekö ssamaan lopputulokseen vain riisinkeittimellä? Vai onko salaisuus jonkinlainen höyryttäminen? Onko "vedessälillutuskeittäminen" ylipäätään mauttomin tapa kypsentää riisiä?

- MariS

Vastaus:

Hei Mari!
Olet aivan oikeassa! Etnisissä ravintoloissa käytetään usein riisiseoksia ja riisikeittimiä eli höyryttäminen on se sana. Lisäksi voi yrittää huuhdella riisiä kylmässä vedessä eli pestä ylimääräistä tärkkelystä kuten sushiriisille tehdään. Laadukas basmati- ja jasmiiniriisi on usein irtonaista ja aromaattista. Jasmiiniriisi juuri tuota pitkäsuikeroista.

- Uura

Kommentit (0)

    Kommentoi