Rasvakeitin puhdistus

Mahtaako olla mitään näppärää konstia friteerauskeittimen puhdistukseen?
Millaisia menetelmiä käytetään ravitsemusliikkeissä?

Pannun kansi, ja pöytää vasten oleva pohja, sekä ulkopuolen pystysivut ovat osoittautuneet rasvaimureiksi, joiden puhdistus ei ota onnistuakseen.
Miten pinttymät saa pois, ja millä keitintä kannattaa pestä?

- kotikokki

Vastaus:

Hei!
Oman rasvakeittimen käyttöohjeista kannattaa tarkistaa, miten konetta suositellaan puhdistamaan. On olemassa friteerauskeittimiä, joiden osat saa pestä koneessa. Toisissa laitteissa on myös irrotettava rasvasäiliö/kulho. Tärkeintä on säännöllinen puhdistus ja ennen kaikkea käytettävän öljyn tuoreus ja raikkaus. Jos friteeraamiseen käyttää vanhaa öljyä, saattaa koko ruoka maistua eltaaltuneelta.
Toki täytyy todeta, että rasvakeitin varmasti pinttyy ahkerassa käytössä. Se kuuluu kyseisen koneen luonteeseen. Tärkeintä on kuitenkin pitää kulho puhtaana ja käyttää tuoretta ja raikasta öljyä friteeraamiseen.
Laittakaa mielellään omia viestejä kommenttikenttään, niin saadaan muitakin näkökulmia keskusteluun!

- Uura

Kommentit (5)

 • 01.12.2013

  Pekka Hurme

  Apuva,minulla on kahden korin kokoinen rasvakeitin Pekan a`la huikopalassa käytössä,nyt terveystarkastaja vaatii sen vaihtamista uuteen tai pinttyneen rasvapintojen puhdistuksen puhtaaksi,millä keinoin,olen yrittänyt lähes kaikki,voisiko joku kenties antaa hyvät neuvot ja lähettää sähköpostiini,kiitos

 • 01.12.2013

  Pekka Hurme

  miten saisin piintyyneen rasvakeittimeni grillissäni puhtaaksi,terveystarkastajan mukaan se on niin likainen,että puhtaax tai uusi.
  voisitteko vastata sähköpostiini hurpek51@luukku.com

 • 04.12.2013

  Vierailija

  jos oikein likanen ja pinttynyt on niin kannattaa varamaan liotella muutamaan otteeseen kuumalla vedellä ja pesuaineella/liotusaineella jonka PH arvo on 1-2 tai rasvanpoistaja( uunin pesuaine) ja sit pyöräyttää teräsvillalla pinttyneet liat pois

  T

 • 04.12.2013

  Vierailija

  hätätapauksessa voi koittaa _kuumaa_ vettä ja fairya, mutta sit saa kyl hinkuttaa konetta kovemmin

 • 04.12.2013

  Vierailija

  Jos olet erehtynyt ostamaan jonkin muovisen leikkirasvakeittimen, oikea vastaus pahimmassa tapauksessa on ettei sitä saa puhtaaksi. Teräksisestä pinttymät lähtee teräsvillalla runsasta pesuainetta käyttäen. Vaatii aikaa, hermoja ja tilan jossa ei haittaa jos vettä ja pesuainetta lentelee ympärinsä.

Kommentoi