KATSOMASI RESEPTIT

"raikas vihersalaatti"

Hei.
On tutkittua tietoa, että vihersalaatiessa ei ole mitään ravinteita, ne ovat vettä, samoin kuin kurkkukin. Tummissa salaateissa on vähän enemmän jotakin, mutta ei kovin paljon niissäkään. Käytin paljon jäävuorisalaattia aikaisemmin lähinnä siksi, että se säilyy hyvin, mutta kuin luin (varmaan hesarista) artikkelin, jossa todettiin, että se on yhtä tyhjän kanssa, päätin jättää ostamatta. Vettä kun saa kettiön hanasta. Nyt olen yrittänyt keksiä korvaavan aineksen tälle "tarjoa raikkaan vihersalaatin kera" jutulle. Olen käyttänyt pinaattia, mutta yksinäisenä siitä isosta rasiasta menee puolet hukkaan. Onko mitään muuta vihreää tai saa se olla muunkin väristä, jonka varaan salaatin voisi rakentaa. Kaali on tuttu ja ostan punakaalia jos vain saan sitä. Metsästän jotakin muuta.
Olisin kiitollinen, jos saisin vastauksen.
Raija R

Raija Reponen , 18.04.2017
Raija Reponen
kysyi 18.04.2017

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Raija,
  Jos kaipaat salaatin sijaan vihreää lisäkettä, mainitsemasi pinaatti on toki mainio vaihtoehto. Oletko huomannut, että kaupoissa myydään myös pienilehtistä baby-pinaattia, jonka voi käyttää huuhdeltuna sellaisenaan ja on rakenteeltaan hyvin salaattimainen.

  Myös erilaiset silmusalaatit ja versot ovat hyvä vaihtoehto. Silmusalaatti-nimellä myydään HeVi-osastolla erilaisia rasiassa olevia ituja ja versoja.

  Lehtikaali sopii myös, paksut lehtiruodit voi kevyesti paistaa ennen tarjoamista. Joillakin kasvattajilla on lehtikaalia myös ns. salaattimaisina ruukkuversioina. Järvikylän valikoimissa on myös ruukussa kasvatettu mustakaali, joka sopii käytettäväksi salaatin tapaan.

  Toivottavasti näistä vinkeistä oli iloa! Maukasta viikonloppua!

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset