Kokeile ruokakassipalvelua nyt -20 € Raaka-aineet ja reseptit kotiovelle alk. 42 € Käytä etu

Pomada

Hei!
Olen tekemässä Aleksanterin leivoksia ja haluaisin käyttää oikeaa pomadaa, enkä pikeeriä, joka kovettuu. Tukusta sitä saa 15 kg laatikossa, mutta en ihan niin paljon tarvitse. Ilmeisesti pomadan tekemiseen tarvitaan glukoosia? Eli olisiko ohjetta pomadan tai pumadan tekemiselle, näyttää että molemmat nimitykset ovat käytössä, kiitos!

Tommi , 15.04.2011
Leivonta
Tommi
kysyi 15.04.2011

Kommentit (4)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 02.12.2011

  -leipurimestari

  ..vähän kookosrasvaa (tms) tuohon kuorutteen sekaan niin ollaan aika lähellä pomadan rakennetta:)

  • 04.03.2013

   Vierailija

   Mistä voin ostaa pomandaa?

   • Pomadan valmistukseen tarvitaan glukoosia, jota kutsutaan myös glukoosisiirapiksi. Tuote http://www.dansukker.se/se/produkter/alla-produkter/glykossirap.aspx on jo Ruotissa markkinoilla ja se lienee tulossa keväällä myös Suomen päivittäistavarakauppoihin. Pidetään peukkuja!
    Valmista pomadaa en ole nähnyt tavallisissa kaupoissa. Sitä on saatavilla leipomoille ja suurkeittiöille tukuista, mutta myyntierät ovat tosi suuria.
    Tomusokerista ja vedestä/sitruunamehusta saa valmistettua kuorrutuksen, joka on muuten vastaava, mutta se kovettuu. Pomada notkeana.

    • Hei Tommi!
     Kerrothan vielä meille, miksi et halua, että Aleksanterinleivosten pinta kovettuu? Meidän toimituksessa mietimme asiaa ja totesimme, että kototekoisten leivosten käsittely on helpompaa, kun kuorrutus nimenomaan kovettuu hiukan. Tällöin myös leivosten leikkaaminen onnistuu parhaiten.
     Herkullisin leipomisterveisin

     Vastaa

     Uusimmat kysymykset