KATSOMASI RESEPTIT

Pidä lämpimänä -ajatus sekä ajoitus

Hei!
Usein lukee ohjeessa, "pidä lämpimänä" tai paista pinta ja "kypsennä valmiiksi uunissa". Jep. Kyl vaan. Mutta miten tällainen amatööri tietää missä lämpötilassa? Liian harvoin, jos koskaan asiasta mainitaan reseptien yhteydessä. Kuivuus tai ylikypsyys uhkaa kun selän kääntää... Lämpimänäkin haluaisin pitää paljon muutakin kuin erikseen mainittuja ruokalajeja, sillä ajoitus on maailman vaikein juttu!
Tästä aasinsillalla: ajoitus. Olisi valtavan iso etu, jos reseptissä lukisi tai olisi symbooli tmv, että tähän asti voit tehdä valmiiksi vaikka aamulla tai 2 tuntia ennen jne. ja loput ennen ruokailua.
Ehkä kysymykseni ovat kovin naiveja, mutta juteltuani joidenkin amatööriharrastajien kanssa, myös he pitivät ajoitusta vaikeana asiana...
Harjoitus tekee mestarin, mutta yksineläjällä ei ole useinkaan sinnikkyyttä harjoitella montaa kertaa asioita vaikka neljälle...Tai muutenkaan harjoitella, vaan sortuu varmaksi koettuihin vanhoihin asioihin, vaikka kuinka haluaisi uutta!
Lämmin kiitos, yleisesti ottaen miellyttävästä, inspiroivasta, läheisestä lehdestänne.

Lisbeth Nummila (nimimerkki: aina innostunut) , 16.04.2012
Miten ja miksi
Lisbeth Nummila (nimimerkki: aina innostunut)
kysyi 16.04.2012

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Lisbeth!
  Kiitos viestistäsi ja mielenkiintoisesta kommenteistasi/ehdotuksistasi. Olen iloinen, että olet viihtynyt Maku-lehden parissa.
  Nuo kaksi laajaa asiaa, jotka mainitset, ovat monen kokkaajan kompastuskivet. Otamme reseptien laatijoina haasteen vastaan siitä, että paranamme ohjeitamme sen suhteen, että niissä tosiaan mainittaisiin selvemmin lämpötilat ja vaiheet: Tähän asti voit tehdä edellisenä päivänä. Loppu juuri ennen tarjoilua. Mahdollisimman tarkat lämpötilat ovat myös tärkeitä.
  Sitten tuo ajoitus-asia. Se on varmaankin kaikille kaikista haastavin juttu ruoanlaitossa. Itse ainakin olen sitä mieltä. Mikä onkaan makoisinta kuin saada juuri kypsyneet varhaisperunat oikeaan aikaan lautaselleen. Kuka haluaisi saada ylikypsyneitä perunoita tai muita kasviksia herkutteluhetkeensä? Ajoituksessa ei ole muuta tietä, kuin opettelu ja opettelu ja toisaalta ruokalajien valinta. Varmistaakseen juuri parhaimmillaan olevat ruoat, voi alkuruoaksi laittaa kylmän alkuruoan valmiiksi lautasille (ja vaikka jääkaappiin odottamaan) ja sitten valmistella esim. pihvit juuri oikeaan aikaan. Jälkkärikin voisi olla valmiina (esim. jäädyke), jotta isäntä ja emäntäkin ehtisivät nauttia vieraidensa kanssa.
  Mitä mieltä te muut olette ajoitusasioista?
  Runsaasti kommentteja odottaen

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset