KATSOMASI RESEPTIT

pe­ru­na­jau­hu/­mais­si­tärk­ke­lys ja makeutettu maitotiiviste

No niin, tässä kysymykset: Maku-lehden joulunumerossa oli 7 hyvää sinappiohjetta. Useimmissa oli käytetty maissitärkkelystä (saostamassa, oletan). Voiko kaikissa ohjeissa käyttää perunajauhoa?
Vaiko vain, jos on maitoperäisiä aineksia tai vaikuttaako makuun tai muuhun?

Maitotiiviste sitten; olen ostellut useita purkkeja, mutta jääneet käyttämättä (ehkä jonkun vielä voisin käyttääkin), koska olen olettanut, että niitä pitäisi keittää vesihauteessa pari tuntia. Mietiskelin, jotta tuleeko niistä silloin paksua hyytelöä? Entä voisiko avata purkin keittämättä, onko se silloin ohutta, juoksevaa vaniljakastikkeen tapaista (ilman vaniljaa), jos käyttäisi sellaiseen tarkoitukseen.

makufani , 13.01.2016
Miten ja miksi
makufani
kysyi 13.01.2016

Kommentit (3)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Makufani!
  Sinappiresepteissä voi hyvin käyttää maissitärkkelyksen sijaan peruna(tärkkelys)jauhoja.
  Tällöin kannattaa tarkistaa pakkauksesta tärkkelyksen tarvittava määrä suhteessa nesteen määrään. Useimmiten toimii suhde 1 rkl perunajauhoja vastaa 1,5 rkl maissitärkkelystä. Myös tärkkelysten käytössä on eroa. Perunajauhot eivät kestä pidempää keittämistä. Perunajauhoilla suurutettaessa seos vain kiehautetaan niin, että ensimmäinen kupla pulpahtaa pintaan. Maissitärkkelys tekee sameamman lopputuloksen, ja siinä syy miksi sitä käytetään usein maitopohjaisissa keitoissa ja kiisseleissä suurustamiseen. Maissitärkkelys vaatii toimiakseen vähintään 3 minuutin keittämisen koko ajan sekoittaen.

  • Hei Makufani!
   http://www.maku.fi/reseptit/banoffee-kerrosherkku
   Tässä banoffee-reseptissä on ohje kondensoidun maidon keittämiseksi ihanan paksuksi kinuskisi ja toffeemaiseksi makeaksi seokseksi. Säilykepurkkeja keitetään tosiaan vedessä kattilassa 1,5 tuntia. Samalla kannattaa keittää muutama purkki :)
   Ilman keittämistä kondensoitu maito on valkoista juoksevaa makeaa nestettä. Olisi kiva kuulla, mihin makulaiset käyttävät kondensoitua maitoa sellaisenaan? Vai keitättekö maidon aina lusikoitavaksi toffeeksi?
   Nykyään tuota saa kaupasta valmiiksi keitettynä.
   Onko muilla makulaisilla hyviä kokemuksia joistakin valmiista tuotteista? Olisi kiva kuulla vinkkejä :)

   • 16.01.2016

    Vierailija

    Kondensoitu maito sopii ilman keittämistä hyvin esim Key Lime Pie- tyyppisiin piiraisiin (Maku-lehti 2/2011) ja jäätelön tekemiseen. Myös kotitekoisten suklaapatukoiden (tyyliin Snickers ja Millionaires shortbread) täytteisiin käytän kondensoitua maitoa ilman koko purkin keittämistä. Kondensoitu maito ja muut ainekset kattilaan porisemaan ja noin 15 minuutin kuluttua on hyvä kinuski valmiina suklaapatukoiden täytteeksi.

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset