KATSOMASI RESEPTIT

Parsakaali-fetapiirakka (Maku 5/2014) - Pakastaminen?

Hei, olen tehnyt useamman kerran Maku-lehdessä 5/2014 esiteltyä parskaali-fetapiirakkaa, ja aina se on maistunut vieraille kehujan siivittämänä.

Voiko parskaali-fetapiirakan PAKASTAA huoletta? Olisi isommat juhlat tulossa ja paljon valmisteluja sitä ennen - helpottaisi kovasti, jos osan leipomuksista voisi tehdä etukäteen ja laittaa pakkaseen odottamaan.

sidekick.hki
kysyi 15.11.2016

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Hei,

    Tämä piirakkaohje, josta kysyit on kyllä herkullinen ja mainio:

    http://www.maku.fi/reseptit/parsakaali-fetapiirakka

    En kuitenkaan pakastaisi piirakkaa juhlia varten, sillä täytteen rakenne saattaa kärsiä. Täytteessä on nimittäin majoneesia, jonka takia välttäisin pakastusta.

    Juhlia varten voi kuitenkin esivalmistella taikinan jo pari päivää aikaisemmin jääkaappiin, samoin täytteeksi tulevan purjon ja parsakaalin voi käsitellä jääkaappiin peitettynä odottamaan.

    Piirakat kannattaa paistaa tarjoamista edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Sitten juhlapäivänä vaan lämmitys uunissa tai mikrossa. Piirakan rakenne jämäköityy, jos sen tekee edellisenä päivänä.

    Hyviä juhlavalmisteluita!

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset