KATSOMASI RESEPTIT

Paistinpannun-/kat­ti­lan­poh­jan huolto

Kiitos Kirsi vastauksestasi paistinpannunpohjan puhdistuksesta joskus kesällä. Tarkoitin kuitenkin ulkopuolta. Kirjoitamillasi ohjeilla hoidan kyllä sisäpuolen. Mutta ulkopuoli vähän niinkuin palaa kiinni. Mitäs sitten teet?

Konsta , 30.11.2010
Konsta
kysyi 30.11.2010

Kommentit (4)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 30.07.2011

  buvveskipi

  Kuinka saa paistinpannun pohjassa olevan tarran irti. Ei lähde kuivana, ei kosteana eikä ihmesienellä

  • 30.07.2011

   Vierailija Jaana

   Hei,

   Suurin osa tarroista irtoaa ruokaöljyllä lasista, muovista tai vaikka metallista. Kaada tarran päälle ja talouspaperin palaseen ölyä. Laita paperi tarran päälle. Anna vaikuttaa esim. yön yli ja tarra irtoaa kuin itsestään. Toimii parhaiten ennen tarran kastelua tiskivedessä.Joskus voi avittaa vielä muovilastalla. Vaikeissa tapauksissa voi liimajälkiä painella teipillä, liima tarttuu teipin liimaan.

   • 08.08.2011

    Vierailija

    itse sain juuri raaputettua liimajäljet peilistä taikasienellä. Pääsi joulukorttien teippijäljet vähän vanhenemaan, mutta onneksi irtosi kuin leikki. Siis liimajälkiin sientä kehiin.

    • Hei Konsta!

     Fiskars Homen (Iittala&Hackman) kuluttajapalvelusta kerrotaan:
     Säännöllinen puhdistaminen myös pannun/kattilan ulkopuolelta ehkäisee ongelman syntymisen. Jokaisen käyttökerran jälkeen ulkopuolen pesu harjan ja pesuaineen (esim. fairy) kanssa sekä huolellinen kuivaus (hyvä vinkki käyttää talouspaperia pannujen kuivaukseen, niin ei likaannu astiapyyhe). Jos pannu/kattila jää likaiseksi ja rasvaiseksi käyttöjen välissä, palaa lika kiinni ulkopuoleen hellalla.

     Kiinnipalanut lika terästuotteessa:
     -ensimmäisenä kannattaa kokeilla harjaa ja käsinpesuainetta
     -terästuotetta voi liottaa vahvemmassa pesuaineessa (ei ikivanhoille kattiloille joissa alumiinipohja). Tuotetta suurempaan astiaan kuumaa vettä ja reilusti konetiskiainetta -> kattilan sisään painoa jolloin pohja uppoaa veteen -> antaa vaikuttaa -> puhdistus harjalla ja hyvä huuhtelu
     -kovasti pinttynyttä likaa voi koittaa hagata pois patapadalla (saippuavillalla), jonka ei pitäisi jättää pahoja jälkiä.
     -mikäli lika erittäin kovassa, voi hangata hankaussienellä/teräsvillalla. Näistä jää kyllä naarmuja kattilaan, mutta käyttöähän ne eivät haittaa.

     Ulkopuolelta pinnoitettu (musta) tuote:
     - ensimmäisenä kannattaa kokeilla harjaa ja käsinpesuainetta
     -myös liotusta voi kokeilla lämpöisessä vedessä ja maltillisemmalla määrällä tiskikoneainetta (pesuainetta 1tl/1,5L vettä). Tämä saattaa aiheuttaa muutoksia pinnoitteeseen. Siis omalla vastuulla. Ei muumikattilalle!
     -hankaussienellä/teräsvillalla pinnoite vaurioituu. En suosittele.

     Vastaa

     Uusimmat kysymykset