KATSOMASI RESEPTIT

Ongelmia Alek­san­te­rin­lei­vok­sia tehdessä

Haluaisin udella, että kokeillaanko näitä reseptejä laisinkaan ennen julkaisuja vai oliko reseptissä virhe? Yritin nimittäin tehdä Aleksanterinleivoksia, kaikki meni suht hyvin, kunnes oli kuorutuksen vuoro. Paketilliseen (mansikanmakuinen tomusokeri) piti laittaa vain noin 5 rkl sitruunamehua...tulos, tahmea punainen pallo....olen sen verran tuore leipuri, että en uskaltanut hirveästi lisätä mehua yli ohjeen, koska en tiedä miten maun olisi käynyt.

Tiina , 09.03.2011
Leivonta
Tiina
kysyi 09.03.2011

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Tiina Hei!
  Kiitokset viestistäsi.
  Erityisesti tämän ohjeen puolesta voin sanoa painavalla rintaäänellä (koska olen sen itse tehnyt), että kyllä kokeillaan. Kokeillaan myös kaikki muutkin ohjeet. Kuten olet varmaankin huomannut 99 prosenttisesti resepteistä on lehdessä myös kuva. Ja viimeistään, kun ruoka/leivonnainen tehdään kuvaan se myös kokeillaan. Maustemäärät myös testataan samalla.
  Kun tehdään kuorrutusta, tomusokerille annettava nestemäärä vaihtelee tomusokerin kosteuspitoisuuden ja esim. ruokalusikan koon vuoksi. Kuten ohjeessa sanotaan noin 5 rkl sitruunamehua. Nestettä lisätään vähitellen, kunnes seoksesta tulee rakenteeltaan levitettävää. Sanot omaksi tulokseksi "tahmea punainen pallo". Olisit vain lisännyt vielä tilkan sitruunamehua, niin pallosta olisi tullut levitettävä seos. Maun ei käy kuinkaan, koska yleensähän tomusokeriin lisätään pelkkää vettä, eli sokerivesikuorrutukseen. Siksi laitoin sitruunamehua, että sokeri saa seurakseen mukavaa kirpakkuutta.
  Toivotan sinulle onnistuneita leivontahetkiä!

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset